Google kritiseres for nyt design: Søgeresultater og annoncer ser for ens ud

27. januar 2020 kl. 09:282
Google kritiseres for nyt design: Søgeresultater og annoncer ser for ens ud
Illustration: photogearch/Bigstock.
Googles søgefunktion kan ifølge kritikere virke misvisende, når organiske søgeresultater og annoncer er svære at adskille fra hinanden. Nyt tiltag skal ifølge Google rette op på dette.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det kan være svært at se forskel på organiske søgeresultater og betalte annoncer, når man som bruger af Googles søgefunktion laver en almindelig søgning.

Sådan lyder kritikken efter en ny opdatering af Googles søgefunktion til browsere, der også kom til mobile enheder i maj sidste år.

Det skriver Theregister.co.uk

Kritikken er sendt som feedback direkte til Google, og selvom opdateringen til søgefunktionen i browseren er ganske ny, vil Google 'eksperimentere' med nye design til søgefunktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin nuværende form har organiske søgeresultater – det vil sige resultater, hvor der ikke direkte betales for promovering – et lille logo fra hjemmesiden ved siden af linket til søgeresultatet.

Annoncer er derimod markeret med ordet 'annonce' (eller på engelsk: 'ad') på den plads, hvor hjemmesidens logo ellers vil være.

Google har ifølge The Register fjernet hjemmesidernes logoer ved siden af de omtalte links, hvorfor den visuelle forskel mellem en annonce og et almindeligt søgeresultat er større.

Der er dog stadig logoer knyttet til de organiske resultater, når man bruger Googles søgefunktion på mobile enheder.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. januar 2020 kl. 08:10

Det er det samme i Gmail. Her har de nu lagt 2 “spam-mails” ind øverst. Altså reklamer forklædt som e-mails . Det er møg irriterende at man lige skal huske at holde sig fra de 2 øverste...

1
27. januar 2020 kl. 14:57

Har selv tænkt over at der er alt for lidt forskel. Syntes det fungerede fint før opdateringen, men nu ser det hele ens ud medmindre man kigger godt efter.