Google-konkurrenter i opråb: Nu skal EU tage affære

Illustration: photogearch/Bigstock
Søgemaskinetjenester opfordrer EU til at gøre det nemmere at træde ind på markedet, som Google sidder tungt på.

Fire søgemaskinetjenester går sammen og tilskynder EU til at lave lovgivning, der forbyder Google at være standard-søgemaskinen i operativsystemer og internetbrowsere.

Det skriver Reuters på baggrund af en fælles pressemeddelelse fra den amerikanske søgetjeneste DuckDuckGo, tyske Ecosia og de franske tjenester Qwant og Lilo.

EU adresserede sagen om manglende konkurrence på søgemaskine-markedet i 2018, da Kommissionen udstedte en bøde på godt 31,5 mio. kr. til Google for at hindre konkurrencen i Android-styresystemet.

For nylig ændrede Google sin procedure, som skulle gøre det mere tilgængeligt for andre søgemaskiner at få en fod indenfor, men det er ikke tilstrækkeligt ifølge de fire søgetjenester.

»På trods af de seneste ændringer tror vi ikke på, at det vil flytte markedsandele væsentligt på grund af de vedvarende begrænsninger,« skriver de i den fælles pressemeddelelse.

Lovændringerne skal ske igennem de principper, der er beskrevet i Digital Markets Act-initiativet (DMA), hvilket skal sikre konkurrencen på de digitale markeder. DMA forventes stemt igennem af Parlamentet og Rådet i løbet af 2023.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere