Google køber smarte termostater og røgalarmer for 17,5 milliarder

Google overtager firmaet Nest Labs, der udvikler smarte enheder til hjemmet. Prisskiltet for de sofistikerede termostater og røgalarmer løber op i 17,5 milliarder.

Nu vil Google bogstaveligt talt helt ind bag hjemmets fire vægge og har opkøbt firmaet Nest Labs for den nette sum af 17,5 milliarder. Kontant. Det skriver The Verge.

Nest Labs står blandt andet bag en intelligent termostat, som tilpasser sig hjemmets rytme, og regulerer temperaturen derefter med besparelser på varmeregningen til følge. Enheden er ligeledes koblet på nettet og kan styres med en app fra en telefon.

Firmaets nyeste produkt er en røgalarm, der i stedet for at hyle op, advarer dig i god tid med en behagelig stemme.

Firmaet er startet af to tidligere Apple-udviklere tilbage i 2010 og voksede på bare to år til mere end 130 ansatte. Google har igennem længere tid været en tung investor i firmaet, men har altså nu offentliggjort, at en overtagelse er undervejs.

»Google vil hjælpe os med at realisere vores vision for det bevidste hjem, og tillade os at ændre verden hurtigere, end vi nogensinde ville kunne, hvis vi var fortsat ad den vej alene,« udtaler medstifter Tony Fadell på firmaets blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Venligst Slet Min Bruger

"Firmaets nyeste produkt er en røgalarm, der i stedet for at hyle op, advarer dig i god tid med en behagelig stemme."

Måske det er mig, der er snævertsynet. Men hvorfor skulle det være smart? Hvis lejligheden brænder, så vil jeg hellere vækkes af en hyletone end af en blød, dyb mandestemme, der siger "Op og dååå.. det brænder"

 • 1
 • 2
#3 Johnnie Hougaard Nielsen

Måske det er mig, der er snævertsynet. Men hvorfor skulle det være smart?

Langt de flest udløste røgalarmer er ikke ved brand, men ved madlavning, og andre former for kontrolleret afbrænding indendørs. Her er det faktisk rigtig smart at den ikke starter med max larm. Pointen er også at den fortæller hvad der sker, i stedet for en larm som ikke alle nødvendigvis kender betydningen af, når der findes mange forskellige alarmer. Ved "rigtig" brand, er nøgleordet "i god tid".

Nest kommer med gode produkter. Godt køb af Google, men Google Ventures var jo netop allerede blandt de større investorer i Nest.

 • 1
 • 2
#6 Martin Bøgelund

Det ændrer ikke på, at det er tåbeligt at starte med en stemme istedet for en voldsomt høj alarm, når det brænder.

Jeg synes man skal tage et kig på produktsiden, før man udnævner sig selv til større ekspert i røgalarmer end Nest.

Specielt pointen med at børn (og andre) kan sove fra en hylende alarm, synes jeg vidner om, at der er tænkt en ekstra gang over de valgte løsninger.

 • 3
 • 1
#7 Johnnie Hougaard Nielsen

Det ændrer ikke på, at det er tåbeligt at starte med en stemme istedet for en voldsomt høj alarm, når det brænder.

Forkert. Det er meget bedre at få at vide at det er brand, og hvor. Nest kan jo være connected, så du også får alarmen i lokaler hvor det ikke brænder, samt på fx smartphone. Men selvfølgelig eskalerer den hurtigt til et alarm horn, hvis der ikke reageres med det samme. Alle krav til røgalarmer er overholdt, deriblandt evnen til at vække. Jeg tror at den vil redde liv, ved fx. at advare hvis det begynder at brænde i kælderen, så sovende kan komme op før den farlige røg har nået soveværelset.

 • 3
 • 1
#8 Venligst Slet Min Bruger

Jeg synes man skal tage et kig på produktsiden, før man udnævner sig selv til større ekspert i røgalarmer end Nest.

Det har jeg ikke gjort. Pak dine stråmænd væk.

At børn kan sove igennem en alarm skal nok passe. Men de kan også sove igennem en stemme. Det er lidt trist, at man bruger en hjemmeside beregnet til salg som argument :)

Forkert.

Nej, det er skam ganske korrekt. Hvis der går 30 eller 60 sekunder, før den begynder at hyle, kan det sagtens være forskellen på liv eller død.

Som sagt, så bestemmer i selvfølgelig selv om i vil spille hasard med jer og jeres familiers liv ved at satse på, at i nemmere bliver vækket af en stemme end en alarm.

 • 1
 • 5
#9 Martin Bøgelund

Det har jeg ikke gjort. Pak dine stråmænd væk.

Det er ikke en stråmand - du har gjort dig selv til dommer over løsningen, hvorfor du selv må mene du er i besiddelse af en vis ekspertise. Og når du kalder deres løsning tåbelig, må du jo så mene at være i besiddelse af en højere ekspertise. Det er ikke en stråmand, men simpel tekstanalyse.

Men fair nok at du helst vil tale uden om at du ikke har læst på produktsiden, før du kastede dig ud i din kritik...

 • 0
 • 1
#10 Venligst Slet Min Bruger

Det er ikke en stråmand - du har gjort dig selv til dommer over løsningen, hvorfor du selv må mene du er i besiddelse af en vis ekspertise.

Absolut ikke - men det er en klassisk misforståelse, så jeg holder det egentlig ikke imod dig.

For at lave en analogi - man kan godt kritisere, at nogen vælger at lave en lavthængende bro, der ikke kan hæves for at lukke skibe igennem, uden at man mener man er større ekspert end ingeniører og arkitekter.

Man kunne også kritisere, at nogen vælger at lave et håbløst system som POLSAG, uden at man mener man har større ekspertise end programmørerne og systemarkitekterne bag.

På samme måde kan man også kritisere, at der går et uspecificeret tidsrum, inden røgalarmen gør det røgalarmer gør bedst - hyler som en vanvittig - uden at man mener man har større ekspertise end designerne bag.

edit:

Nogen er åbenbart i tvivl. Nest er skidesmart (at den kan vise hvor det brænder osv.), men det grænser til idioti, i mine øjne, at den ikke skriger som en gal, så snart det brænder.

 • 2
 • 2
#11 Martin Bøgelund

Nogen er åbenbart i tvivl. Nest er skidesmart (at den kan vise hvor det brænder osv.), men det grænser til idioti, i mine øjne, at den ikke skriger som en gal, så snart det brænder.

Fra The Verge: "Most importantly, nearly two-thirds of fire-related deaths occur in homes without working smoke detectors, but the industry hasn’t responded — the familiar white plastic puck is basically the same as ever."

""Every person I talk to has a story about how their smoke alarm went off or woke them up with a battery beeping," he says. "So you take it off the wall and you take the battery out and say ‘screw this.’ They hate the products.""

En røgalarm der ikke får hevet batterierne ud, fordi den hyler af din madlavning, har rent faktisk stadig en chance for at redde liv.

At du ikke har brug for Nests røgalarm... tja... hurra for dig.

Men Nest har kigget på statistikken (ikke på dit specielle tilfælde) og lavet en løsning ud fra det. Hvis man har noget til overs for evidensbaserede, målrettede løsninger, vil man næppe kalde Nests røgalarm for "tåbelig" - uanset om man selv føler man har brug for den, eller ej.

 • 4
 • 1
#12 Venligst Slet Min Bruger

At folk piller batterierne ud af en røgalarm gør ikke en talende røgalarm til en god ide.

Det er trist, at du sluger PR-materialet råt og pludselig kalder det for "evidensbaseret" (flot ord, i øvrigt).

Men jo, lad os da endelig stole på, at en CEO for Nest siger den fulde og endegyldige sandhed omkring konkurrerende produkter.

Hvor er din kritiske sans? Du går jo heller ikke rundt og sluger Ballmers ord om at "linux er en kræftceller" råt - vel?

Det er sjovt så forskelligt nogle folk opfatter tingene. Så snart Google er involveret, forsvinder visse personers sunde fornuft åbenbart.

Lad mig lige gentage det for dig én gang til (du er åbenbart i tvivl?):

NEST-systemet er smart. Skidesmart endda. Og hvis man kan slå den talende alarm fra, kunne jeg sagtens finde på at investere i en på sigt.

Du har åbenbart en opfattelse af, at jeg synes alt ved NEST er noget lort, siden du snakker om batterier og andet irrelevant pjat.

Sig til hvis du fortsat er i tvivl om, hvad jeg mener. Så prøver jeg at skære det lidt mere ud.

 • 0
 • 4
#13 Klaus Olesen

Bare med lidt af de facts der er her i artiklen, tror jeg Nest har fat i noget.

Når en virksomhed bliver købt for 17½ milliard, tror jeg der har været nogle kloge hoveder inde og vurdere forretnings idéen, og gerne nogle med lidt mere viden på området end mig.

Så jeg tror godt du kan stole på at en Nest røgalarm højst sandsynligt har større chance for at redde dit liv. Og hvis den er lidt mindre irriterende, end en normal røgalarm, så er der os en chance for at folk ikke slukker for den.

 • 2
 • 0
#15 Claus Jacobsen

Du har som sådan ret Thomas - Der er faktisk en ualmindelig god grund til at Google køber NEST. - DE var jo også de første med den intelligente Thermostat. (noget Danfoss vist er kommet lidt efter på det sidste, men Nest var da vist de første)

Og det her passer fortrinligt i Internet of EVerything (IOE) som folk jo efterhånden er ved at brække sig over at høre nu, men faktum er at det lige så stille kravler ind til os - om ikke af fordøren, så af bagdøren. Men netop IOE, gør jo også at google kan kravle ind i homeautomation området, som de har villet igennem længere tid. (der har i hvert fald været meget snak om det) Så Android baserede enheder der styrer små thermostater og alarmer, og køleskabe (der skal nok komme et samarbejde med samsung her er jeg sikker på) så kryber de også lige så stille en enkelt reklame eller to ind på et eller andet tidspunkt. - At De her ting rent faktisk er yderst intelligente og pisse smarte er en helt anden side af sagen. MEN det er absolut ikke for de blå øjnes skyld at BIG G tager spendérbukserne på i den grad. Det er i høj grad udsigten til COOL CASH - og ikke mindst videreudvikling af nye produktområder. (her har google jo generelt været ret gode når der skal "tænkes nye ud af boksen tanker", så det giver faktisk rigtig god mening at de køber dem.) Jeg er sikker på at selvom de får lov at køre solo i et godt stykke tid, vil der helt sikkert kunne flyde information og ikke mindst inspiration rundt mellem de 2 "afdelinger"

 • 1
 • 1
#16 Nikolaj Brinch Jørgensen

Nogen er åbenbart i tvivl. Nest er skidesmart (at den kan vise hvor det brænder osv.), men det grænser til idioti, i mine øjne, at den ikke skriger som en gal, så snart det brænder.

Thomas, Martin er en evig fortaler for Googles ufejlbarligheder og hvor vidunderligt dette firma er og hvor smart alle deres frembringelser er. Det er ren spild af tid at forsøge at debattere med ham i sådan en sag som denne. Hans kendte trick med hurtigt at gøre debatten personlig og forsøge at drage tvivl om dig og din person, i stedet for at debattere emnet, fornægter sig heller ikke her.

Held og lykke med debatten ;-)

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere