Google køber Fitbit

Illustration: Fitbit
Efter at have købt firmaet bag populære fitness-ure for 14 milliarder kroner lover Google, at brugerne får mulighed for at slette, flytte og anmelde de data, der indsamles om dem.

Google køber Fitbit, selskabet bag nogle populære fitness-ure, for omkring 14 milliarder kroner.

Fitness-urene bliver efter salget stadig produceret af Fitbit, mens selskabet og dets medarbejdere fremover vil blive en del af Google.

Det skriver Theverge.com

Læs også: Amerikansk forsikringsselskab vil nu kun forsikre kunder med fitness-ure

Vil ikke blive brugt til annoncering

Fitbit understreger i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med salget, at man fortsat vil tage privatliv i forhold til personlig helbredsinformation alvorligt.

Derudover understreger Fitbit i forbindelse med salget, at data indsamlet via fitness-ure ikke vil blive brugt til Google-annoncering.

Ligeledes fortæller Google i forbindelse med købet af Fitbit, at brugerne af de snart Google-ejede fitness-ure vil have mulighed for at gennemse og slette de data, som Google indsamler om dem via urene.

Læs også: Norsk datatilsyn til smartwatch-producent: Stop al persondatabehandling nu

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Povl Hansen

Jeg ville være glad hvis bare google ville love ikke af ødelægge produktet, og holde sig utroligt langt væk fra indsamlede data

og de burde virkelig ændre "Fitbit health and wellness data will not be used for Google ads."

til "Fitbit health and wellness data will not be used by Google"

  • 6
  • 1
#2 Anne-Marie Krogsbøll

... med din egen elektroniske fodlænke. Politiet - og Udbetaling Danmark - får kun adgang til data, hvis der er gode grunde til det. F. eks. mistanke om snyd og andre forbrydelser.

Og det bliver helt frivilligt, om du vil have sænket din forsikringspræmie med 50 % ved at give dit forsikringsselskab adgang til dine data. Hvis du altså samtidig lever op til Googles, Sundhedsstyrelsens og Lægemiddelstyrelsens løbende, individuelt tilpassede rådgivning.

Og hvis du også giver Sundhedsdatastyrelsen og diverse forskere adgang, kommer du foran i køen til operation for løberknæ, sprængt akillessene, meniskskader, slidgigt og Bypass.

What's not to like?

  • 12
  • 1
#4 Mads Vibe Rasmussen

Som forhenværende ejer af fitbit lyder det lovende

En af grundene til jeg skiftet til et andet mærke var at fitbit er det ur der er absolut sværest/umuligt at få til at snakke med google's eget Google Fit dashboard og app (og andre fitness apps for den sags skyld). -Det kan man håbe ændrer sig nu

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere