Google køber Fitbit

4. november 2019 kl. 08:316
Google køber Fitbit
Illustration: Fitbit.
Efter at have købt firmaet bag populære fitness-ure for 14 milliarder kroner lover Google, at brugerne får mulighed for at slette, flytte og anmelde de data, der indsamles om dem.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google køber Fitbit, selskabet bag nogle populære fitness-ure, for omkring 14 milliarder kroner.

Fitness-urene bliver efter salget stadig produceret af Fitbit, mens selskabet og dets medarbejdere fremover vil blive en del af Google.

Det skriver Theverge.com

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil ikke blive brugt til annoncering

Fitbit understreger i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med salget, at man fortsat vil tage privatliv i forhold til personlig helbredsinformation alvorligt.

Derudover understreger Fitbit i forbindelse med salget, at data indsamlet via fitness-ure ikke vil blive brugt til Google-annoncering.

Ligeledes fortæller Google i forbindelse med købet af Fitbit, at brugerne af de snart Google-ejede fitness-ure vil have mulighed for at gennemse og slette de data, som Google indsamler om dem via urene.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. november 2019 kl. 16:04

Som forhenværende ejer af fitbit lyder det lovende

En af grundene til jeg skiftet til et andet mærke var at fitbit er det ur der er absolut sværest/umuligt at få til at snakke med google's eget Google Fit dashboard og app (og andre fitness apps for den sags skyld). -Det kan man håbe ændrer sig nu

3
4. november 2019 kl. 13:49

Have adgang til at slette alle de data, som Google har indsamlet om mig.

Er jeg så nødt til, at købe et Fitbit ur?

2
4. november 2019 kl. 10:57

... med din egen elektroniske fodlænke. Politiet - og Udbetaling Danmark - får kun adgang til data, hvis der er gode grunde til det. F. eks. mistanke om snyd og andre forbrydelser.

Og det bliver helt frivilligt, om du vil have sænket din forsikringspræmie med 50 % ved at give dit forsikringsselskab adgang til dine data. Hvis du altså samtidig lever op til Googles, Sundhedsstyrelsens og Lægemiddelstyrelsens løbende, individuelt tilpassede rådgivning.

Og hvis du også giver Sundhedsdatastyrelsen og diverse forskere adgang, kommer du foran i køen til operation for løberknæ, sprængt akillessene, meniskskader, slidgigt og Bypass.

What's not to like?

1
4. november 2019 kl. 09:12

Jeg ville være glad hvis bare google ville love ikke af ødelægge produktet, og holde sig utroligt langt væk fra indsamlede data

og de burde virkelig ændre "Fitbit health and wellness data will not be used for Google ads."

til "Fitbit health and wellness data will not be used by Google"