Google køber Bump for 200 millioner kroner

Den populære smartphoneapplikation Bump er blevet opkøbt af Google. For 200 millioner kroner får Google nu avanceret filoverførselsteknologi.

Internet-giganten Google bliver igen lidt større og opkøber en app-pioneren Bump. Ifølge dr.dk har Google måttet slippe op mod 200 millioner kroner for Bump, hvilket er mindre end, hvad Google tjener på en halv dag.

Holdet bag Bump lover, at købet indtil videre ikke får de store konsekvenser for hovedprodukterne Bump og fotodelingstjenesten Flock.

Bump-appen kan overføre filer mellem to enheder, når man fysisk støder dem sammen. App’en har været blandt de mest populære overhovedet med over 100 millioner downloads på både Android- og iOS-telefoner.

Bump blev stiftet tilbage i 2008 og har på det seneste fået konkurrence fra NFC-teknologien samt Apples Airdrop-funktion, der er en del af iOS 7.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mads Ohm Larsen

Google købte Sparrow (en mail klient til Mac OS X og iOS) sidste sommer og kort derefter røg der en meddelse op på Sparrow's hjemmeside med købet

We're excited to announce that Sparrow has been acquired by Google! [...] While we’ll be working on new things at Google, we will continue to make Sparrow available and provide support for our users.

og siden da er der intet sket. Man får ikke længere svar på deres support og man skal finde de rigtige sider på nettet, hvis man ikke vil have den udgave til Mac, som koster $9.99 (de havde en gratis version).

Det at en virksomhed bliver købt af Google er ikke altid godt for kunderne. Jeg bruger i hvert fald ikke længere Sparrow, efter der begyndte at opstå fejl hist og her og de ikke kunne svare på mine support mails/tickets. Heldigvis er et nyt startup skudt op, Airmail, som har næsten samme brugergrænseflade, men som derimod virker og bliver udviklet på. Lad os håbe at Google ikke køber dem også!

  • 3
  • 0
#2 Theis Blickfeldt

Som regel køber Google jo ikke en virksomhed for at kører virksomheden videre, men for at få rettighederne over de algoritmer og funktioner som produktet indeholder, og så benytte den i deres egne produkter. Selvfølgelig underligt at der bliver meldt ud om forsat service, men et brand skal godt nok være godt, for at der er penge i at kører det videre for google, istedet for at inkorporrerer. ..

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere