Google klar til at skubbe Flash helt ud i kulden

Flash-indhold skal fremover ikke afvikles automatisk i Googles browser – hverken reklamer, spil eller alt muligt andet.

Google satte allerede i september sidste år en stopper for automatisk afvikling af ikke-essentielt Flash-indhold, som reklamer, i Chrome-browseren. Nu er Google klar til at give Flash det endelige dødsstød. Det skriver webmediet VentureBeat.

Læs også: Nu er det officielt: Google stopper Flash-reklamer fra i dag

Selvom Flash rent historisk har været nødvendigt for at afvikle medieindhold på nettet, så leverer HTML5 i dag i langt de fleste tilfælde en mere integreret medie-oplevelse med hurtigere indlæsningstider og et lavere strømforbrug, lyder det blandt andet fra Google.

Selskabet har fremlagt en plan om at implementere 'HTML5 som standard' og på den måde skubbe Flash helt i baggrunden. Web-browseren skal således automatisk altid vælge at benytte HTML5, og i de tilfælde, hvor Flash så er den eneste mulighed, vil brugeren få besked på manuelt at aktivere Flash.

Det er tanken at indbygge 'HTML5 som standard' i Chromium sidst på året, og derfra forventes det at migrere videre over i Chrome-browseren.

For ikke helt at drukne brugerne i Flash-aktiveringsdialogbokse er det ifølge Google planen at udstyre browseren med en såkaldt Whitelist over de ti mest populære websider, hvor Flash fortsat vil blive afviklet automatisk. Listen inkluderer blandt andet websider som Youtube, Facebook og Twitch, men vil kun være i funktion det første år.

Læs også: Microsoft Edge spænder også ben for Flash

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Pedersen

Det lyder som en god idé, og vi kan alle blive enige om Flash skal ud, men her i overgangsperioden sætter jeg pris på man manuelt kan aktivere det efter behov. Jeg har selv haft Flash sat til "click to play" i evigheder, og det virker fint.

MEN! Det er altså lidt en illusion når folk siger at vi sagtens kan bruge HTMl5. Alle de HTML5 spil jeg har set i browseren indtil nu er utter crap som lagger og ikke er særligt sjove at spille. Jaja, der er nogle som virker, men det er ofte nogle simple, ikke særligt populære spil. Jeg mener angry birds og cut the rope er HTML5, og det er cool, men det er desværre ikke nok udviklere som kan finde ud af at lave performanceorienterede HTMl5 spil endnu, så de næste mange år bliver man nødt til at have adgang til Flash for at kunne slacke i skoletiden. ;)

  • 0
  • 0
Jesper Kristensen

Dejlig nyhed, men jeg synes artiklen misser den mest interessante pointe, som man kan læse, hvis man klikker sig videre til kilden. Mange sites virker med og uden Flash, hvor man får Flash-versionen, hvis sitet detekterer at man har Flash. Det betyder at hvis man har Flash click to play eller en lignende Flash blocker får man den dårligst mulige oplevelse. Man får versionen af siden der kræver Flash, og den bliver blokeret. Googles forslag involverer at forsøge at snyde sitets feature detection til at tro at Flash slet ikke er installeret, så man får versionen uden Flash frem for en fejlbesked, hvis man vælger ikke at aktivere Flash på siden.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere