Google offentliggør liste: Så længe kommer der opdateringer til Nexus-enheder

Illustration: Android Logo
Som noget nyt har Google lagt en liste ud med tidsangivelser for, hvor længe Nexus-ejere kan forvente nye Android-versioner på deres enheder.

Hvis du har en Nexus 5X eller 6P - begge er til salg via Googles online butik - kan du ikke forvente, at telefonerne modtager opdateringer af Android-versionen på apparatet efter september 2017. Altså om et år og tre måneder.

Det fremgår af en liste, Google har lagt ud på virksomhedens info-side om opdateringer til blandt andet Nexus-enheder.

Flere medier har bemærket, at Google ikke tidligere har offentliggjort sådan en liste med tidsangivelser i forhold til, hvor længe enhederne kan forvente at modtage opdateringer til Android-versionen.

I princippet kan det god godt tænkes, at telefonerne efter de benævnte tidspunkter vil modtage opdateringer af Android.

Google bruger formuleringen på den danske udgave af siden: Ingen garanterede opdateringer af Android-versionen efter - og så de forskellige tidsangivelser.

Google skelner mellem opdateringer af Android-versionen og sikkerhedsrettelser.

Opdateringer af Android-versionsnummeret finder sted i mindst to år fra det tidspunkt, hvor enheden blev tilgængelig i Google Store.

Sikkerhedsrettelserne til enhederne har et længere scope. Her er den danske formulering:

»I tre år fra det tidspunkt, hvor enheden blev tilgængelig i Google Store, eller 18 måneder fra det tidspunkt, hvor enheden sidst blev solgt i Google Store, afhængigt af hvad der forekommer først.«

Det lyder måske lidt knudret. I den engelske udgave af siden er det:

»For the longer of 3 years from availability or 18 months from when the Google Store last sold the device.«

Hvilket vi her på redaktionen tolker til, at der regnes med 3 år eller 18 måneder alt efter, hvad der giver den længste periode med sikkerheds-rettelser til enheden.

Mens redaktionen er nogenlunde enige om, hvordan ordlyden skal forstås, så er vi ikke umiddelbart enige om, hvorvidt det er en rimelig periode, som Google understøtter Nexus-enheder i.

Hvad synes du?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Dan Villiom Podlaski Christiansen

Reklamationsretten gælder i to år fra købsdatoen, og sikkerhedsfejl i produktet må anses som en klar mangel i lovens forstand. Derfor er alt andet end mindst to år fra sidste salg og leverance fuldstændigt uacceptabelt. Men alt i alt bekræfter det vel kun hvad der har været klart i noget tid: går man op i sikkerhed, bør man undgå Android. Og det er en trist udvikling…

I øvrigt er det vel ikke helt urimeligt at en telefon holder i hvert fald to-tre år?

 • 9
 • 2
#6 Carsten Olsen

Android version updates For at least two years from when the device became available on the Google Store. Security patches For the longer of 3 years from availability or 18 months from when the Google Store last sold the device.

 • 0
 • 0
#9 Carsten Olsen

Hvorfor egentlig ? På min Nexus5 og Nexus7 regner jeg med at få (versions og sikkerheds) opdateringer frem til skal vi sige 2032 og der er ikke kommet noget frem der tyder på at jeg ikke har ret. Hvis man skulle tro dokumentet så skulle alle opdateringer være stoppet for længst og det er de ikke.

Efter 4.1 kører Android med SE Android som er Markeds førende på OS området.

Derimod er der meget at gøre på Basebandchippen. Den kører en skod firmware som er noget lukket Java snask uden sikkerhed. Bl.a. kan man ved at give sig ud for at være en GSM telemast få adgang til at læse og skrive hele simkortet. Så jo før vi får lavet Wifi telefoni jo bedre. Dette kræver at teleselaskaberne er med på at bruge en elleranden identitet end simkortet.

Når først dette er gennemført kan den tale-APP der før kørte over Wifi, kører voice over LTE (data) modemet og vupti du kan tale i tlf fra en raspi med open code over Wifi eller igennem et LTE modem hvis den den har sådan et.

 • 0
 • 1
#11 Benny Lyne Amorsen

Hvorfor egentlig ? På min Nexus5 og Nexus7 regner jeg med at få (versions og sikkerheds) opdateringer frem til skal vi sige 2032 og der er ikke kommet noget frem der tyder på at jeg ikke har ret.

Nexus 5 får ikke versionsopdateringer. Det bal er ovre. 5x gør naturligvis.

Så det ved jeg ikke hvorfor du regner med. Det kommer i al fald ikke til at ske, undtagen hvis du skifter væk fra officiel firmware.

 • 2
 • 2
#13 Poul Erik Venø Hansen

Hvad snakker du om Carsten. Der er sgu da ikke nogen der udvikler firmware i Java. Og Java er nok det sprog der er lettest at decompile i hele verden. Og desuden tvivler jeg stærkt på at du på nogen måde kan skrive til andre dele af et simkort end det der er ment til storage af feks kontakter - Med mindre du kender de kryptografiske nøgler.

Alt i alt vil jeg påstå at du ikke aner hvad du snakker om.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere