Google klar med børneafdeling til Play Store

Sektionen skal indeholde apps, der har fået det grønne stempel af skolelærere.

Google lancerer en ny børnesektion til deres Google Play Store, der skal tilbyde og fremhæve apps, som skolelærere finder anbefalelsesværdige.

Det skriver Theverge.com

De apps, der skal være at finde på Play Stores børneafdeling, skal være apps, som 'rammer Googles kvalitetsstandarder', og som har fået gode anmeldelser af undervisere. Der er ligeledes tale om apps, som skal have et særligt uddannelsesformål for børnene.

Læs også: Google Play tilbød 52 apps, der indeholdt malware

Originalt skulle børnesektionen først udgives senere på året, men grundet coronavirus-pandemien har man hos Google fremskudt processen med at etablere en platform for uddannelsesfremmende apps, nu hvor skoler rundt om i verden holder lukket. Børnesektionen bliver sat i værks over de næste par dage i USA, mens der går nogle måneder, før den er klar i resten af verden.

Læs også: Dansk forlag giver corona-lukkede skoler fri adgang til digitale læremidler

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Simon Mikkelsen

Det er fint at give os forældre et valg, men Google er desværre rigtig gode til at gennemtvinge amerikansk formynderi. Mine børn må gå på Youtube fordi jeg lærer dem hvad de må kigge efter og hvad de skal holde sig fra. Jeg taler med dem og kigger med nu og da og lærer dem at begå sig i verden. Det er på præcis samme måde som jeg lærer dem at begå sig i trafikken og det kan man ikke løse med software.

Men det valg fratager Google mig ved at gennemtvinge deres måde at opdrage mit barn på - det vil jeg ikke have. Så min søn er nu "15" år.

Sidste år måtte Jesperhus Blomsterpark se at deres børne-film app blev fjernet fra PlayStore fordi en figur i en video har en stor cigar. Der bliver ikke promoveret rygning, tvært imod. Selvom alle videoer med cigaren er fjernet er Jesperhus app stadig banlyst.

For nyelig oprettede jeg en Google-konto til et barn under 13. På den telefon hvor den skulle bruges kunne YouTube ikke installeres. Ikke engang mig som forældre kunne tillade at installere YouTube på en telefon som jeg havde købt og betalt, fordi Google brugte kontoen til at håndhæve en aldersrestriktion for deres tjeneste.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere