Google kapper båndet til Internet Explorer 8

Google Apps vil fra den 15. november ikke længere fungere i Internet Explorer 8. Dermed kan Windows XP-brugere ikke længere kombinere Internet Explorer og Googles tjenester.

Hvis du bruger Google Apps derhjemme eller på arbejde, vil du fra den 15. november ikke længere kunne køre de internetbaserede programmer i Microsofts Internet Explorer 8. Det skriver Google selv.

»Internet Explorer 10 lanceres den 26. oktober, og som et resultat af det vil vi afbryde støtten til Internet Explorer 8 kort tid efter, nemlig den 15. november 2012. Efter denne dato vil brugere af Google Apps-tjenester, som anvender Internet Explorer 8, få en meddelelse om, at vi anbefaler at downloade den seneste version,« forklarer Google.

Hver gang der kommer en ny version af henholdsvis Firefox, Safari eller Internet Explorer, fjerner Google understøttelse til den tredjeældste udgave. Derfor får Internet Explorer 8 nu dødsstødet.

Men da afløserne IE9 og IE10 ikke kan bruges med Windows XP, vil dem, som stadig bruger det gamle styresystem, skulle finde et alternativ til Internet Explorer, hvis de bruger Googles tjenester.

Internet Explorer 8 kom på gaden i marts 2009 og blev afløst af version 9 to år efter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Benjamin Kristensen

Det er virklig den eneste "rigtige" løsning, vi skulle helst ikke komme i en situation som med IE 6 igen...
Det er sejt at et så stort firma ikke er bange for at midste kunder, og simpelthen bare siger slut...

 • 16
 • 2
Jakob Damkjær

"Det er sejt at et så stort firma ikke er bange for at midste kunder, og simpelthen bare siger slut..."

Forklar lige hvordan det er modigt at Google lige har lavet Google apps om til en de fakto indstalation af Googles chrome... Og er der en browser valg side når man tilgår Google apps fra XP ? (så man bliver gjort opmærksom på at man kan bruge andet en chrome, som der sikkert er et link til at downloade)...

Det er på samme måde at alle der går ind med en Windows browser der ikke er chrome på en side der skal bruge flash (og man ikke har det instalereret)...

Hvis man ikke læser teksten med småt så får man helt automatisk installeret chrome og den bliver standardbrowseren...

Det her er et landgrab... Google vil ha at alle XP Windows maskiner skal køre en browser nemlig chrome.... Totalt modigt...

 • 6
 • 26
Jakob Damkjær

Hvis man stadig lider under opfattelsen at google er de gode fyre

http://allthingsd.com/20120916/google-and-alibaba-continue-warring-over-...

Rubins Google plus kommentar er rent guld... Specielt hvis man kan huske oracle vs Google sagen. Prøv at erstatte ordet "android" med "Java" og se om det minder om noget...

"Hey John Spelich — We agree that the Aliyun OS is not part of the Android ecosystem and you’re under no requirement to be compatible.
However, the fact is, Aliyun uses the Android runtime, framework and tools. And your app store contains Android apps (including pirated Google apps). So there’s really no disputing that Aliyun is based on the Android platform and takes advantage of all the hard work that’s gone into that platform by the OHA.
So if you want to benefit from the Android ecosystem, then make the choice to be compatible. Its easy, free, and we’ll even help you out. But if you don’t want to be compatible, then don’t expect help from OHA members that are all working to support and build a unified Android ecosystem."

 • 2
 • 20
Carsten Olsen

Google vil ha at alle XP Windows maskiner skal.....

Nej - Microsoft har valgt at alle XP maskiner ikke må få opdateret deres IE til >= 9. Google forhindre jo ikke nogen i at kører med IE9/10. Det er Microsoft der ikke længere vil opgaradere til IE9/10. Sjovt nok så kan en gammel XP maskine få et nyt (hurtigere)liv med en Chrome browser. Jeg ser dagligt massere af XP maskiner der kører fint (og meget mere sikkert) med Chrome browseren.

 • 20
 • 1
Kenneth Schack Banner

Jakob Damkjær -> Altså nu er Google jo ikke de eneste der gør sådan mange programmer har en søge tjeneste i sig som hvis du ikke fjerner krydset så får du lige en søge maskine som er umulig at fjerne for mange... Chrome er derimod nem og fjerne hvis man da ser en grund til det :)...

Ud over det, så er det Microsoft der giver XP dødsstødet fordi de er nød til og sælge nye systemer, der er så mange xp licenser ude i verden at du reelt set kan købe en pc uden system fordi du allerde har licenser fra mindst 2 - 3 maskiner hvoraf 1 måske ikke bliver anvendt mere... Er dog enig i at det er en skam, men google har nok overvejet om de skulle fortsætte understøttelsen, men kunne være sjovt hvis det ville gøre at mange IE folk ville forblive i IE 8 ^^ men nu må vi jo så se om de skifter til Chrome :)

 • 3
 • 0
Hans Schou

Som det første vil jeg sige at det er en god ting hvis folk holder deres software opdateret. Så ud med gamle versioner og med nogle nie.

Hvis man stadig lider under opfattelsen at google er de gode fyre


Det er Google ikke. Men egentlig er det også min browser der er noget skidt. Helst ville jeg have det sådan at jeg ikke åbnede en side der åbnede eksterne links, altså går jeg ind på a.eksempel.dk må der ikke hentes data fra b.example.org før jeg er er blevet spurgt og har bekræftet.

Når så min broser spørger om jeg vil tilgå google-analytics, så vil jeg vælge knappen "Nej, aldrig". Så hvor er problemet? Min broser eller Google? Og al den snak om cookies. Jeg mener det første sted at gøre noget er browseren (og den hedder så af naturlige årsager ikke Chrome).

 • 2
 • 1
Anonym

Jeg kunne forestille mig at IE 8 er på kraftig retur i besøgstal for online applikationer.

Uden at have data til at kunne bakke op om, vil jeg skyde på at på Google Apps har Google ikke samme procentdel besøgende med ældre browsere sammenlignet med deres søge side. Folk der lever i online apps vil (er min formodning) også bruge mere moderne browsere.

Historien havde været meget større hvis det havde været på deres hovedsite at man havde fravalgt IE8.

 • 1
 • 0
Jacob Nordfalk

So if you want to benefit from the Android ecosystem, then make the choice to be compatible. Its easy, free, and we’ll even help you out. But if you don’t want to be compatible, then don’t expect help from OHA members that are all working to support and build a unified Android ecosystem.

Ja, det er da klart tegn på den sorteste ondskab !!

Det ville have været meget bedre med en lukket licens så Google med et rent snit kunne gøre kort proces (i en retssal) med folk de er uenige i og som nasser på deres arbejde.

I øvrigt ekstra ekstra totaaaalt ondt af Google at nægte at samarbejde med dem, bare fordi de er uenige! Men jeg har gennemskuet dem, de prøver at fremskynde planetens undergang ved at der bruges ekstra strøm ved diskussioner som disse. Svar IKKE på dette indlæg, ellers er du en Googlemarionet der hjælper dem!

 • 5
 • 0
Jacob Nordfalk

vi skulle helst ikke komme i en situation som med IE 6 igen...

Nu er jeg så en af de webudviklere som har måttet døje med 30% ekstra udviklingstid fordi IE ikke er kompatibel med de andre browsere. Især at IE blander æbler og bananer sammen - eller rettere blander javascript-variabler sammen med HTML-elementer hvis de har samme ID som javascriptvariablen har.

Derfor anbefaler jeg at man, hvis man kan komme afsted med det, bruger Google Chrome Frame som er en plugin til IE som gør at den bliver langt mere kompatibel med de andre browsere:

https://developers.google.com/chrome/chrome-frame/

Denne løsning kan anvendes til IE 6-9 og Windows XP og fremefter, så man taber ikke XP-brugere helt på gulvet.

 • 3
 • 0
Per Erik Rønne

til eksempelvis Ubuntu. Det har jeg gjort på min efterhånden 8 år gamle IBM Thinkpad R50.

Med større harddisk (250 GB, vist det største der fås med PATA), fuld RAM-bestykning (2GB) og nyt batteri der kan holde seks timer, får man en billig og fuld funktionsdygtig laptop, der også kan bruges hvis ens nyere model (MacBook) står af ...

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere