Google kan nu afsløre bandeord i e-mails fra arbejdspladsen

6 kommentarer.  Hop til debatten
Grafisk tegngenkendelse i Google-detektor kan afsløre alt fra bandeord til CPR-numre og helbredsoplysninger i e-mails.
2. marts 2016 kl. 15:21
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google tilbyder nu scanning af arbejds-email, så arbejdsgiveren kan sikre sig imod, at der siver følsomme eller andre uacceptable oplysninger eller ord ud.

En opdatering af Googles feature Data Loss Prevention (DLP), som netop er frigivet, giver virksomhederne mulighed for at fastlægge regler for, hvilke potentielt følsomme oplysninger som kreditkortnumre, kodeord mv. i e-mails, der må gå igennem firewall'en til en virksomhed - og altså forlade den.

Det skriver TechCrunch.

Opdateringen blev lanceret på sikkerhedskonferencen RSA Conference 2016 i San Francisco.

Slut med at bande i e-mails

En anden ny funktion i DLP til Gmail er grafisk tegngenkendelse, som kan scanne vedhæftede filer for samme type potentielt følsomme oplysninger som nævnt ovenfor, men også andre fortrolige eller anstødelige ord - f.eks. bandeord, vitale navne eller kodeord i fortrolige projekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLP var også i tidligere versioner i stand til at scanne vedhæftede filer, men indtil nu har funktionen ikke kunnet opdage f.eks. et CPR-nummer i en billede-fil.

Igen kan it-administratoren oprette regler, der sikrer, at vedhæftede filer med uønsket indhold bliver afvist eller standset.

Også personlige oplysninger som f.eks. helbredsoplysninger kan blive afsløret i de nye detektorer.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
Ditlev Petersen
3. marts 2016 kl. 21:02

De laver et modulus 11 kontrol

Men det vil så, fra tid til anden, også fange valide telefonnumre (og alt muligt andet). Når det er sket et par gange, bliver brugerne nok lidt trætte af det.

4
Ditlev Petersen
3. marts 2016 kl. 10:56

Men nogle personnumre er jo også brugt som telefonnumre, i hvert fald i udlandet. Hvis jeg googler mit eget, vælter det frem med telefonnumre.

3
sebastian büttrich
3. marts 2016 kl. 09:47

Hvordan G mon finder CPR numre i en billede fil? Det er komplex nok i en txt fil ... Måske med en cross-check i offentlige CPR databaser + navn check?

2
Kenn Nielsen
2. marts 2016 kl. 19:37

Fortæl os dine hemmeligheder, og vi holder øje om de er lækket.....

Hmmm....

K

1
Bent Jensen
2. marts 2016 kl. 16:25

", at der siver følsomme eller andre uacceptable oplysninger eller ord ud." Men at oplysninger så ligger ved Google og NAS , er vel også uacceptable ?