Google indrømmer mystisk fejl i dansk Docs-stavekontrol

Stavekontrollen i Google Docs uddeler røde streger fuldstændig uforudsigeligt. Google erkender problemerne og arbejder på at løse dem.

De fleste, der har brugt et tekstbehandlingsprogram siden Word 95, kender de små røde streger, der dukker under ordene op i takt med, at man laver slåfejl, opfinder nye ord eller ligefrem staver forkert. Men brugere af Google Docs oplever en helt anden opførsel.

Siden 2010 har Google nemlig haft problemer med at få den danske stavekontrol til at fungere korrekt under skrivning.

Læs også: Nyeste udgave af Google Docs har kvalt dansk stavekontrol

Det resulterer i, at hele sætninger fra tid til anden får de anklagende røde streger under alle ord, mens tydelige slåfejl i næste afsnit slipper ubemærket forbi stavekontrollen.

Samtidig kan man opleve, at stavekontrollen foreslår ord fra andre sprog end dansk.

Læs også: Ustabil stavekontrol plager danske Google Docs-brugere

Da Version2 kontaktede Google for at følge op på problemet – ét år efter Version2 sidst forsøgte at få et svar fra internetfirmaet – lød svaret, at Google var klar over, at der er et problem.

Ifølge Googles danske afdeling har Google nu også selv konstateret, at der er problemer med stavekontrollen, og der bliver arbejdet på at løse problemerne. Selskabet tør dog ikke sætte en tidshorisont på, hvornår stavekontrollen kan fungere efter hensigten.

Det er en markant ændring hos Google, som tidligere ikke har besvaret supporthenvendelser fra Google Docs-brugere, der har gjort opmærksom på problemerne.

De første problemer med den danske stavekontrol dukkede op, da Google i foråret 2010 lancerede en ny version af Google Docs. Senere vendte den danske stavekontrol periodisk tilbage, men i hele 2011 har stavekontrollen bedst kunnet beskrives som inkonsekvent.

En del af problemet ser ud til at hænge sammen med, at stavekontrollen automatisk forsøger at genkende det sprog, der bliver skrevet på i stedet for at følge det sprogvalg, brugeren har sat.

Problemerne findes i både den gratis version af Google Docs og i betalingsversionen, der er en del af Google Apps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Pia Petersen

Når man først og fremmest er et reklamebureau er (vel)fungerende tools vel hverken på første eller andenpladsen i prioriteringen. Måske nærmere plads 1.000? De stakler har vel nok at gøre med at finde ud af hvordan og hvorfor Facebook overhalede dem indenom i kampen om at vide mest om reklameobjekterne (=dig) http://www.cio.com/article/702348/Is_Google_Facing_the_Beginning_of_the_...

  • 2
  • 2
Mikkel OK

Prøv at gå ind under tilpasninger og handlinger i Google Chrome og vælg så valgmuligheder, avancerede valgmuligheder og så indstillinger for sprog og valgmuligheder. Fjern så alle sprog undtagen Dansk. Vælg Google Chrome vises på dette sprog og dette sprog bruges til stavekontrol.

Det virkede for mig. (da jeg før anvendte både engelsk og dansk blev sprogene rodet sammen:-))

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere