Google indrømmer: Har ændret Android-brugeres indstillinger i det skjulte

Illustration: Android
Android-brugere har brokket sig over, at Google tilsyneladende har pillet ved deres indstillinger uden at spørge om lov. Nu indrømmer og undskylder Google.

Google har undskyldt over for en række Android-brugere, efter at det er kommet frem, at it-giganten har fjernjusteret indstillinger på brugernes telefoner.

Det skriver BBC.

Helt konkret lagde flere brugere i sidste uge mærke til, at batterisparefunktionen pludselig blev aktiveret på deres telefoner, og på Reddit forklarer Google nu, at der var tale om et internt eksperiment, der ved en fejl blev rullet ud til flere brugere.

»Der var tale om en intern test af batterisparefunktioner, der fejlagtigt blev rullet ud til flere brugere, end det var meningen. Beklager forvirringen,« skriver Google.

Læs også: Professor: Android sender lokationsdata til Google 340 gange i døgnet

Mange af de brugere, der har klaget over Googles fjernjustering af deres indstillinger, har angiveligt Pixel-telefoner, men Essential Phone nævnes også.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kenn Nielsen

...at ens telefon kan fjernstyres, så slipper man helt for selv at sætte den op så Google kan snage maks..


Ja, tænk over; - hvis man sætter sin android op så Google intet får lov at høste, så skal google bare een(!) gang ændre - måske kun eet sted - og så kan de "ved en beklagelig fejl" høste >>alt<< hvad telefonen kan tilgå.

Og hvad mere velgennemtænkt end at starte med at slå strømsparefunktionen til, så brugerne ikke undrer sig over hvorfor telefonen har brugt meget mere strøn end sædvanligt.

Dérfor er jeg tilhænger af at man selv kan bestemme hvornår man vil have opdateringer.
K

Kenn Nielsen

Det ville nu også være rart, hvis man fik oplyst hvad opdateringerne ville indebære.


Bestemt !
Men min pointe gik mere på at du, som bruger, skal kæmpe konstant - ligesom i 'hele tiden', 'hvert ledige sekund' - med at kontrollere at google ikke ændrer dine opsætninger.
Med andre ord; så skal brugeren konstant 'være på tæerne', og kontrollere at 'ting' ikke ændrer sig, - hvorimod google kun skal optræde uetisk én enkelt gang, og din vedholdende insisteren på privatliv for dig, og tildels også dem du kommunikerer med, er ophævet.
Og dét endda med tilbagevirkende kraft.

K

Log ind eller Opret konto for at kommentere