Google indrømmer fejl: Fortalte ingen om skjult mikrofon i produkt

Illustration: Nest Labs
I et alarmprodukt fra Googles Nest-serie har der været anbragt en mikrofon, selvom virksomheden ikke har oplyst omkring det i produktets specifikationer.

Google har indrømmet, at der har været installeret mikrofoner i et af deres produkter, uden at brugerne er blevet oplyst omkring det.

Det skriver The Independent og flere andre medier.

Sagen drejer sig om Googles Nest-serie - en produktrække med sikkerhedsudstyr såsom alarmsystemer, bevægelsessensorer og sikkerhedskameraer til private.

I Googles Nest-alarmer har der været indbygget en mikrofon i produktet, men det har aldrig fremgået af specifikationerne. Brugerne opdagede mikrofonen, da Google annoncerede en systemopdatering, der tilføjede stemmeaktiverede hjælpefunktioner til enheden.

Produktets specifikationer er efterfølgende blevet rettet i dokumentationen på nye enheder og på produkthjemmesiden. Google oplyser desuden, at det aldrig har været intentionen at holde mikrofonen hemmelig. Der er tale om en fejl, siger en talsperson fra virksomheden.

Forbrugerorganisationen Big Brother Watch mener dog, at Googles forklaring halter.

»Der lader til at være mere vildledning end en reel fejl, og det er meget skadeligt for offentlighedens tillid til Google. Mange af bekymringerne omkring smarthome-enhederne synes at være sande,« lyder det fra Silkie Carlo, direktør for Big Brother Watch, til The Independent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

Hvis jeg satte en skjult mikrofon op hos vennerne - eller sneg mig til at sætte den op på et ministerkontor - hvad mon der så ville ske?

Men hvis bare man begår forbrydelser mod tilstrækkeligt mange mennesker, og i øvrigt er stor nok til at bestikke en pæn portion politikere, hvad sker der så?

Disse mennesker er jo storforbrydere - hvorfor sidder de ikke bag tremmer? Og hvorfor sælger vore politikere villigt dansk jord til storforbrydere - hvis bare de har penge og magt nok?

Hvad foregår der i Davos- og Bilderberg-møderne? Skiftes man til at låne lokaler til uddeling af brune kuverter? Og kan man mon samtidig lige få oprettet konti uden for lands lov og ret, så man ikke behøver smugle kuverterne med hjem?

Grove mistanker - det erkender jeg. Og måske også ubegrundede. Måske er det slet ikke sådan, det foregår. Men det er altså svært at forstå, at disse forbryderskandaler kan gentage sig den ene gang efter den anden, uden at de pågældende for længst er havnet bag tremmer.

 • 23
 • 2
#2 Thomas Nielsen

The company says it never meant to keep the listening devices a secret and they had only been left of the box because of an "error".

Der kan godt nok spindes mange vitser om sådan en udtalelse...

 • 12
 • 0
#4 Jens Ole Stilling

hvorfor sælger vore politikere villigt dansk jord til storforbrydere - hvis bare de har penge og magt nok?

Det fungerer ikke sådan. Det er forbryderne som vælger Danmark for der kan de lettere styre politikerne! Hvis nu politikerne var smarte så ville de indføre skat på professionel data overførsel i større mængder.

 • 5
 • 0
#8 Finn Christensen

Hvis Google prøvede at skjule en mikrofon ville de så udgive stemmestyring til produktet?

Ja... går den så går den - da det kun er på nogle markeder mennesker er skeptiske samt gider bruge deres tid, indsigt samt har fornøden viden til at kontroller.

De fleste (et gæt >85%) af Gobles markeder har få eller slet ingen der kan/gider kontroller.

Denne gang gik den i nogen tid, men ikke mere, og vi de ansvarlige i firmaet fjerner selvfølgelig årsagen til fejlen. Nej da, lige det modsatte. Nu bliver Das ganze Molevitten aktivt - hurraaaaaaaaaaaa :(

Erfaringsgrundlaget for folkets uvidenhed har Goble jo indhentet gennem de utallige år, hvor de har høstet revl og krat hos brugerne. Goble og andre lignende ved de sociale vandingshuller ved med sikkerhed, at kunder gladeligt siger ja, når de præsenteres for firmaernes ulæselige mumbo jumbo ansvarsfraskrivelse på 100 A4 sider, der aldrig bliver læst...

De trykker derefter på "næste" og installer enhver App (uden mindste check eller kontrol) igen med et "ja" til hvad som helst, så de kan se sjove kattevidioer, eller andet livsvigtigt ;)

Samt af rent kedsomhed og nysgerrighed klikke folket - ung som gammel - gerne på hver eneste link, hvis blot det lokker med x, y eller z. ;)

 • 3
 • 1
#9 Hans Nielsen

Vælg det rette sted at kæmpe Hvis Google prøvede at skjule en mikrofon ville de så udgive stemmestyring til produktet? De sker meget lort og Google er ikke uskyldige, men det her er altså en storm i et glas vand.

Men hvis de så ikke have lavet denne nye feature..

Så ville der være skjult en microfon, uden manges viden. Og hvad er der ellers microfoner i

Når mistanken først er skab, eller bekræftiget, hvordan vil du så nu bevise. At der ikke kan være microfoner i alt hvad du køber.

Og når man åbenbart kan slå enheder eller ting fra ved software opdatereinger, hvorfor skal vi så accepetere nogle sådan, for at vores ting skal virke

Der kommer rigtigt mange sprøgmål. når først mistanken er vagt, og sølvpapairshaten bliver trukket ned over hovedet.

Desværet er mennensker med sølvpapairshatte bliver gjort til skamme gang på gange de sidste mange år. Det står langt være til end vi regner med.

Ville du have troet at man ville myrde, partere og opløse en Jonalist i syre inde på en abmasade, når vedkommen kom for at kunne blive gift ?

Saudiarabiske kvinder bliver åbenbart banket daligt, af deres familje, for at holde dem på plads, med myndigheders bifaldese og opfordring. Og der sendte vi vores Kronprins ned for at bede om godt vejr og hanndel ?

Hvor er det rette sted at kæmpe ?

https://edition.cnn.com/2019/02/20/asia/saudi-arabia-sisters-flee-hong-k...

 • 2
 • 1
#12 Martin Storgaard Dieu

Hvis Google prøvede at skjule en mikrofon ville de så udgive stemmestyring til produktet?

Nu har man jo i lang tid haft funktionen "Talk" tilknyttet kameraet. Altså en funktion hvor man kan snakke igennem kameraet til den der har appen åben. Der er endda et billede af en mikrofon på forsiden af deres App. Det er svært for mig at se, hvordan den funktion nogensinde har skulle virke uden en mikrofon.

Lige denne historie, der tror jeg at der er kogt nok suppe på.

https://nest.com/dk/support/article/What-is-Nest-Cam-s-Talk-and-Listen-f...

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere