Google hugger Android over i to dele

Som det ser ud lige nu er der mange skridt, der skal tages før en ny version er klar. Illustration: Google
Ved at dele Android op i to dele håber Google at imødekomme den massive kritik af måden, Android opdateres på.

Google vil skille selve styresystemet i Android fra den del af Android, som mobilselskaberne og producenterne bidrager til.

På den måde håber selskabet at gøre Android mere sikkert ved at køre vigtige og centrale opdateringer direkte ud til enhederne uanset hvilket mærke, Android-enheden bærer.

Den nye praksis vil træde i kraft, når det næste Android-styresystem, Android O, lanceres. Det skriver Google på sin Android Developers Blog

Når en Android-version skal opdateres, som det ser ud i dag, kan der gå lang tid, fra Google for eksempel patcher en sikkerhedsbrist, til den vigtige opdatering kan rulles ud på slutbrugerens mobiltelefon.

Læs også: Google vil ikke lappe alvorlig Androidsårbarhed før til sommer

For først skal mobilproducenten, hvad enten der er tale om Samsung eller Huawei, først tilpasse softwaren til den specifikke enhed samt tilføje deres egne opdateringer.

Gør op med kritikken

Når opdateringen i dag endelig rulles ud til slutbrugeren, kan en eventuel hacker være over alle bjerge med ens telefons data, lyder den omfattende kritik, der blandt andet haglede ned over Google under de såkaldte Stagefright-sårbarheder for godt et års tid siden.

Læs også: Efter blotlægning af Stagefright 2.0: Nu tilbageholder Google sårbarhedsinfo fra den åbne Android-kode

Dengang tvang de mange sårbarheder, der blandt andet gjorde, at telefonen kunne hackes med en MMS, at flere mistede deres tiltro til sikkerheden i Android, der var ude af stand til at reagere hurtigt på sårbarhederne.

Læs også: Ingeniørforeningen dropper Android

Blandt andre meldte Ingeniørforeningen, IDA eksempelvis ud dengang, at man ikke længere ville bruge Android-baserede telefoner i administrationen.

Den nye praksis vil som nævnt træde i kraft med det næste Android-system kaldet Android O.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mark Klitgaard

Det lyder som et rigtig godt tiltag, og vil måske også gøre at det ikke er telefon producenten der bestemmer hvornår man ikke længere kan opgradere til den nyeste version af Android?

  • 3
  • 0
#5 Michael Thomsen

Jeg tror ikke du skal regne med, at opgradering til næste Android version vil blive bedre supporteret end nu. Derimod vil opdateringer med fejlrettelser blive hurtigere og - forhåbentlig - blive supporteret igennem længere tid end nu.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere