Google hugger Android over i to dele

16. maj 2017 kl. 08:125
Google hugger Android over i to dele
Illustration: Google.
Ved at dele Android op i to dele håber Google at imødekomme den massive kritik af måden, Android opdateres på.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google vil skille selve styresystemet i Android fra den del af Android, som mobilselskaberne og producenterne bidrager til.

På den måde håber selskabet at gøre Android mere sikkert ved at køre vigtige og centrale opdateringer direkte ud til enhederne uanset hvilket mærke, Android-enheden bærer.

Den nye praksis vil træde i kraft, når det næste Android-styresystem, Android O, lanceres. Det skriver Google på sin Android Developers Blog

Når en Android-version skal opdateres, som det ser ud i dag, kan der gå lang tid, fra Google for eksempel patcher en sikkerhedsbrist, til den vigtige opdatering kan rulles ud på slutbrugerens mobiltelefon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For først skal mobilproducenten, hvad enten der er tale om Samsung eller Huawei, først tilpasse softwaren til den specifikke enhed samt tilføje deres egne opdateringer.

Gør op med kritikken

Når opdateringen i dag endelig rulles ud til slutbrugeren, kan en eventuel hacker være over alle bjerge med ens telefons data, lyder den omfattende kritik, der blandt andet haglede ned over Google under de såkaldte Stagefright-sårbarheder for godt et års tid siden.

Dengang tvang de mange sårbarheder, der blandt andet gjorde, at telefonen kunne hackes med en MMS, at flere mistede deres tiltro til sikkerheden i Android, der var ude af stand til at reagere hurtigt på sårbarhederne.

Blandt andre meldte Ingeniørforeningen, IDA eksempelvis ud dengang, at man ikke længere ville bruge Android-baserede telefoner i administrationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye praksis vil som nævnt træde i kraft med det næste Android-system kaldet Android O.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
23. maj 2017 kl. 14:47

Jeg tror ikke du skal regne med, at opgradering til næste Android version vil blive bedre supporteret end nu. Derimod vil opdateringer med fejlrettelser blive hurtigere og - forhåbentlig - blive supporteret igennem længere tid end nu.

4
21. maj 2017 kl. 14:53

Kan man så kalde Qualcomm for.. klodsmajor? :)

2
16. maj 2017 kl. 09:54

Her er Qualcomm medskyldig. Når de vælger ikke at supporterer nyeste Android på deres chipsæt, så er det ligemeget hvad producenten ønsker.

1
16. maj 2017 kl. 09:39

Det lyder som et rigtig godt tiltag, og vil måske også gøre at det ikke er telefon producenten der bestemmer hvornår man ikke længere kan opgradere til den nyeste version af Android?