Google: 'Honningkage' skal gøre Android lækker

Teknikken er efterhånden på plads, så fremover skal der meget mere fokus på brugergrænsefladen i Android, lover Google. Målet er, at telefonproducenterne dropper deres egne brugergrænseflader.

Køb en HTC Android-telefon og få HTC Sense oven i.

Selvom Android er et standard-styresystem, der bliver tømret sammen hos Google, konkurrerer mobilproducenterne ikke kun på hardware, men også på at lægge det bedste brugergrænseflade-lag henover Android.

Men det skal stoppe, mener Google, som nu vil koncentrere sig om at gøre Android så lækkert at bruge ud af boksen, at det slet ikke kommer på tale at tilføje Sense, Motoblur, Ninjablur og hvad producenternes brugergrænseflader ellers hedder. Tit er resultatet nemlig ikke noget at skrive hjem om, og så sløver det Android ned. Det skriver Techcrunch.

Mens version 2.2 Froyo er på vej mod lancering, med en massiv hastighedsforøgelse og nye funktioner som Wifi-hotspot, har udviklerne hos Google rettet blikket mod næste aftapning med navnet Gingerbread, hvilket på dansk mest af alt svarer til en honningkage.

Nu har Android fået den kernefunktionalitet, der skal være, så nu skal kræfterne bruges på at finpudse brugergrænsefladen, så den bliver mere henad iPhone, oplyser kilder i Google. Der kommer dog også lidt tekniske justeringer med i pakken.

Techcrunch-bloggen tror ikke på, at Google vil kunne undgå producenternes tilføjelser, så længe Android bliver brugt på så meget forskellig hardware. Det er meget svært at lave en perfekt brugergrænseflade, når ikke man har fuld kontrol over den hardware, der skal bruges, ligesom Apple.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Jo, det passer vel meget godt, men jeg tror jeg foretrækker kagemand...

Den hastighed Google har med opdateringer gør i øvrigt at man altid har noget at se frem til at få på sin telefon. They just keeps giving! :)

  • 0
  • 0
#4 Simon Friis Vindum

I stedet for at bruge kræfter på at udvikle software lag ovenpå Android, skulle mobilproducenterne i prioritere at få den nyeste version af Android ud på telefonerne så hurtigt som muligt.

F.eks. er det fuldstændig ligegyldigt om SE X10 har Timescape og Mediascape når den først får Androis 2.1 til september.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere