Google har slettet 323.482 links efter klager

Efter en EU-dom pålagde søgemaskinerne at fjerne links fra søgeresultater, hvis de henviser til eksempelvis ældre artikler med negativ omtale, har Google slettet foreløbig over 300.000 links.

En EU-dom er den direkte årsag til, at mere end 300.000 links ikke længere dukker op i søgeresultaterne hos Google i Europa. Alene i Danmark har Google fjernet foreløbig 3.111 links, skriver DR.

De i alt 323.482 links, som Googles europæiske afdelinger har fjernet, kommer som følge af en dom, hvor en spansk mand ville have fjernet et link i søgeresultater til en ældre avisartikel om en tvangsauktion. Den dom har ført til et princip om, at europæerne har ret til at bede søgemaskinerne om at glemme links i visse tilfælde.

Læs også: Sådan virker ’retten til at blive glemt’ hos Google

Foreløbig har Google givet klagerne medhold og fjernet links i cirka 40 procent af sagerne. Processen, hvormed Google og de øvrige søgemaskiner behandler klagerne, er imidlertid blevet kritiseret for ikke at være tilstrækkelig åben.

Mens søgemaskinerne på den ene side kan beskytte enkelte borgeres privatliv ved at fjerne visse links, så er der også tale om at ændre i præsentationen af offentlig tilgængelig information. Derfor er blandt andet flere medier bekymrede for, om klageprocessen kan misbruges.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Nygaard Birkholm

Jeg forstår ikke hvordan at det er Googles problem? Det fjerner jo ikke de negative artikler, bare fordi at Google ikke viser dem i søgeresultateterne. Hvis man vil have fjernet de negative artikler, så man jo gå efter kilden. Når at den er væk, så kan google jo heller ikke linke til den. Og er det ikke kun på de europæiske versioner af Google, at links'ne bliver fjernet? Kan man ikke stadig finde dem på google.com?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere