Google har slettet 323.482 links efter klager

15. maj 2015 kl. 10:251
Efter en EU-dom pålagde søgemaskinerne at fjerne links fra søgeresultater, hvis de henviser til eksempelvis ældre artikler med negativ omtale, har Google slettet foreløbig over 300.000 links.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En EU-dom er den direkte årsag til, at mere end 300.000 links ikke længere dukker op i søgeresultaterne hos Google i Europa. Alene i Danmark har Google fjernet foreløbig 3.111 links, skriver DR.

De i alt 323.482 links, som Googles europæiske afdelinger har fjernet, kommer som følge af en dom, hvor en spansk mand ville have fjernet et link i søgeresultater til en ældre avisartikel om en tvangsauktion. Den dom har ført til et princip om, at europæerne har ret til at bede søgemaskinerne om at glemme links i visse tilfælde.

Foreløbig har Google givet klagerne medhold og fjernet links i cirka 40 procent af sagerne. Processen, hvormed Google og de øvrige søgemaskiner behandler klagerne, er imidlertid blevet kritiseret for ikke at være tilstrækkelig åben.

Mens søgemaskinerne på den ene side kan beskytte enkelte borgeres privatliv ved at fjerne visse links, så er der også tale om at ændre i præsentationen af offentlig tilgængelig information. Derfor er blandt andet flere medier bekymrede for, om klageprocessen kan misbruges.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. maj 2015 kl. 16:01

Jeg forstår ikke hvordan at det er Googles problem? Det fjerner jo ikke de negative artikler, bare fordi at Google ikke viser dem i søgeresultateterne. Hvis man vil have fjernet de negative artikler, så man jo gå efter kilden. Når at den er væk, så kan google jo heller ikke linke til den. Og er det ikke kun på de europæiske versioner af Google, at links'ne bliver fjernet? Kan man ikke stadig finde dem på google.com?