Google har nu også en 100 terabytes flyttekasse til at få data i skyen

Ligesom Amazon, så tilbyder Google nu også en fysisk enhed til at flytte data mellem dit datacenter og Googles sky.

Der er en gammel tommelfingerregel inden for it, at du altid kan flytte data hurtigere i en lastbil end over et netværk, hvis den datamængde, du skal flytte, svarer til at fylde lastbilen med det mest kompakte lagermedie til rådighed. Det har Amazon gjort helt bogstaveligt med selskabets 'Snowmobile', og nu følger Google trop.

Dog ikke med en hel lastbil, men med to mere moderate storage-enheder, som er beregnet til at overføre data fra ét datacenter til et andet. Det skriver The Register.

De to enheder er reelt NAS-enheder, altså netværksforbundne storage-enheder, som kan sættes i en kundes datacenter, hvorefter kunden kan overføre sine data i et passende tempo, komprimere dem på enheden, som derefter kan pakkes sammen, køres til Googles cloud-datacenter, hvor data så kan pakkes ud igen.

Det kan være interessant for kunder, som af økonomiske eller andre årsager ikke har mulighed for eller ønsker at overføre data via internettet eller fibernetværk til Googles datacenter i forbindelse med en flytning til skyen.

100 og 480 terabytes

De to enheder har en kapacitet på 100 og 480 terabytes og kan lejes af Google. Amazon tilbyder en tilsvarende tjeneste, og skridtet fra Google kan derfor ses som et modsvar til AWS. Googles cloud-tjeneste har hidtil især været brugt af startups og til udvikling af nye projekter, men Google vil gerne overtage driften af flere tungere enterprise-applikationer.

Det er en transformation, som Amazons AWS allerede har gennemgået, men Google er et godt stykke bagefter både Amazon og den eneste anden leverandør, som er i nærheden af AWS, Microsoft med Azure.

Foreløbig er Googles 'Transfer Appliance' stadig i et testforløb, mens Amazons Snowball og den helt store Snowmobile er en del af AWS' produktkatalog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017