Google har nu også en 100 terabytes flyttekasse til at få data i skyen

Ligesom Amazon, så tilbyder Google nu også en fysisk enhed til at flytte data mellem dit datacenter og Googles sky.

Der er en gammel tommelfingerregel inden for it, at du altid kan flytte data hurtigere i en lastbil end over et netværk, hvis den datamængde, du skal flytte, svarer til at fylde lastbilen med det mest kompakte lagermedie til rådighed. Det har Amazon gjort helt bogstaveligt med selskabets 'Snowmobile', og nu følger Google trop.

Dog ikke med en hel lastbil, men med to mere moderate storage-enheder, som er beregnet til at overføre data fra ét datacenter til et andet. Det skriver The Register.

De to enheder er reelt NAS-enheder, altså netværksforbundne storage-enheder, som kan sættes i en kundes datacenter, hvorefter kunden kan overføre sine data i et passende tempo, komprimere dem på enheden, som derefter kan pakkes sammen, køres til Googles cloud-datacenter, hvor data så kan pakkes ud igen.

Det kan være interessant for kunder, som af økonomiske eller andre årsager ikke har mulighed for eller ønsker at overføre data via internettet eller fibernetværk til Googles datacenter i forbindelse med en flytning til skyen.

100 og 480 terabytes

De to enheder har en kapacitet på 100 og 480 terabytes og kan lejes af Google. Amazon tilbyder en tilsvarende tjeneste, og skridtet fra Google kan derfor ses som et modsvar til AWS. Googles cloud-tjeneste har hidtil især været brugt af startups og til udvikling af nye projekter, men Google vil gerne overtage driften af flere tungere enterprise-applikationer.

Det er en transformation, som Amazons AWS allerede har gennemgået, men Google er et godt stykke bagefter både Amazon og den eneste anden leverandør, som er i nærheden af AWS, Microsoft med Azure.

Foreløbig er Googles 'Transfer Appliance' stadig i et testforløb, mens Amazons Snowball og den helt store Snowmobile er en del af AWS' produktkatalog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017