Google har modtaget hemmelig FBI-stævning

Af Googles transparency-report fremgår det, at søgemastodonten i første halvår 2015 modtog en stævning fra FBI.

Engadget fortæller, at Googles seneste halvårlige transparency-report gemmer på oplysningen om, at virksomheden i første halvdel af 2015 modtog en stævning fra FBI. Vel at mærke en stævning af den type, hvor der følger en såkaldt gag order med. Det vil sige et forbud mod, at Google omtaler stævningen.

For at FBI kan udstede sådan en stævning, eller et 'national security letter', som den type stævninger benævnes, så kræver det, at politimyndigheden kan godtgøre, at informationerne, de er ude efter, er 'relevante for en autoriseret efterforskning for at beskytte mod international terrorisme og hemmelige (eng.: clandestine) forretningsaktiviteter,' oplyser Engadget og henviser i den forbindelse til en artikel hos The Intercept.

Når den hemmelige stævning nu kommer for dagens lys, skyldes det 'USA Freedom Act', som betyder, at eksempelvis 'national security letters' skal revideres fra tid til anden for at sikre, at de stadig er nødvendige.

Google har ikke oplyst nærmere, hvad stævningen faktisk gik ud på. Det får Engadget til at diskutere, om Google stadig er delvist underlagt en gag order, eller om virksomheden er ved at udfordre stævningen for lukkede døre ved en domstol.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

Ens data er ikke sikkert nogen steder ved de store MS, FB OG google. Man må spørge hvad det kan betyder for den nye Safe Harbor aftale , hvor det blev aftalt at de 3 stjernet skulle holde sig fra europæisk data.

Men seriøse firmaer som ser bare lidt ud i fremtiden, må se at få deres data helt hjem, og sikrer sig at der intet er uden for huset, som ikke er kryptere.

  • 10
  • 4
#2 Michael Eriksen

Ens data er ikke sikkert nogen steder ved de store MS, FB OG google.

Tja, jeg har i hvert fald fået nok og har flyttet min mail til Tyskland. Så kan jeg gemme mig bag først EU og dernæst tyske forbundslove. Det bliver vist ikke meget bedre. Jeg har valgt tutanota.com, hvor alt er krypteret og firmaet ikke har nogen nøgle - og man kan endda kommunikere krypteret med folk, der ikke har krypto-setup. Desværre mangler der endnu direkte PGP support.

  • 3
  • 0
#5 Bent Jensen

Kan bare ikke lide der står: Get your encrypted mailbox for free

Måske fordi, det er "Free as in Speech" not "Free as in Beer"

Eller måske det her :-) Prøv at scrolle ned i bunden og læs. Det kan også være en forklaring. Det er ikke alle der skal have marmon, for at hjælpe eller beskytte andre mennesker. Dit link, er mere henvendt til erhvervsliv.

https://tutanota.com/da/

tutanota.com ser fornuftigt ud. Andre der har noget som også skal prøves ?

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere