Google har blokeret email på bud fra Goldman Sachs

Google har på bud fra Goldman Sachs blokeret adgang til en email. Finansvirksomheden klager nu over at Google ikke vil slette mailen.

Finanshuset Goldman Sachs melder at Google har blokeret adgangen til en mail som Goldmans Sachs ved en fejl var kommet til at sende til en forkert emailadresse. Mailen indeholder ifølge Goldman Sachs en række fortoligt indhold på en kunde som, hvis det kom frem vil være et “unødvendig brud på fortroligheden” mellem Goldman og kunden, som finanshuset formullerer det.

Sagen er nu kommet for retten i Manhatten idet Goldman Sachs klager over at Google ikke vil slette mailen, hvilket Goldman Sachs ellers har bedt om og dermed er sagen kommet i offentlighedens søgelys.

»Google gik med til at blokere for adgang til mailen, der ifølge Google endnu ikke var blevet åbnet«, oplyser en talskvinde fra Goldman Sachs Andrea Raphael. Google har ikke kommenteret sagen.

Fejlen skete ifølge Goldman Sachs fordi en “udefrakommende konsulent”, da vedkommende skulle sende en email, der indholdt en rapport med fortrolig kundeinformation, kom til at taste “gmail.com” i stedet for “gs.com”.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Finn Aarup Nielsen

Givet Snowdon så lytter alverdens efterretningstjenester med, derfor bør emailen, der indeholder så fortrolig materiale, krypteres. Det kan selvfølgelige være at emailen allerede er krypteret og afsenderen også har taget fejl af nøglerne.

 • 9
 • 0
#4 Allan S. Hansen

At postvæsnet bliver sagsøgt til at grave en kuvert ud af min postkasse, fordi banken har skrevet forkert adresse på den

Problemet er at fordi vi lever i elektronisk verden, så er sådan noget her muligt og derfor tror firmaerne at de blot kan gøre det ..... og de får jo så også lov til at gøre det fordi det er "så anderledes" end den fysiske verden.

Her har postvæsnet reelt taget et brev ud af din postkasse fordi banken har bedt om det. Eneste forskel; brevet var elektronisk.

Så at Google har snuppet et brev fra en brugers postkasse fordi Goldman Sachs har bedt om det synes jeg ikke lyder særlig rart. At de så kræver en dommerkendelse for at slette det, ændrer ikke på at de tilsyneladende godt vil manipulere med adgang til breve i brugernes postkasse.

 • 15
 • 0
#5 Daniel Gertsen

Hvis jeg sender en e-mail til en gmail adresse ved en fejl, kan jeg da glemme alt om hverken at få den blokeret eller slettet.

Når den er sendt er den sendt. Sådan er det.

For os almindelige dødelige, i hvert fald.

Og jeg mener at reglerne burde være ens for alle.

Hvis Goldman Sachs vil have flere muligheder end os andre, bør de skabe dem selv.

Eksempelvis ved at sende et link til mailens indhold i stedet for - på den måde ville de kunne fjerne det indhold der linkes til, før modtageren åbner det.

Problem solved.

Hvis det virkelig er så fortrolige oplysninger, så burde de beholde det i et miljø de kontrollerer.

E-mail ér bare ikke et sikkert medie.

 • 18
 • 0
#6 Thomas Andersen

Har Google en funktion der kan spærre for emails?? Det tror (håber) jeg ikke.. Det må været forgået ved at en medarbejder har været inde og snuse i vedkommendes postkasse, og så forwardet og slettet emailen. Det er sq ikk i orden!

 • 0
 • 0
#7 Flemming Hansen

Har Google en funktion der kan spærre for emails?? Det tror (håber) jeg ikke.. Det må været forgået ved at en medarbejder har været inde og snuse i vedkommendes postkasse, og så forwardet og slettet emailen. Det er sq ikk i orden!

Jeg tror mere at afsender har kunne levere informationer så Google har kunne trace mailen og blokere den nærmest uden at se på den eller modtagerens indbakke.

Men jeg mener i øvrigt det er et skråplan fra Googles side. Ligesom med søgemaskinen er det bare en service de stiller til rådighed. Indholdet er ikke deres ansvar og derfor ikke noget de skal blande sig i.

Sender folk en mail forkert må de selv slås med konsekvenserne.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere