Google har blokeret email på bud fra Goldman Sachs

11. juli 2014 kl. 14:418
Google har blokeret email på bud fra Goldman Sachs
Illustration: Google LLC..
Google har på bud fra Goldman Sachs blokeret adgang til en email. Finansvirksomheden klager nu over at Google ikke vil slette mailen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Finanshuset Goldman Sachs melder at Google har blokeret adgangen til en mail som Goldmans Sachs ved en fejl var kommet til at sende til en forkert emailadresse. Mailen indeholder ifølge Goldman Sachs en række fortoligt indhold på en kunde som, hvis det kom frem vil være et “unødvendig brud på fortroligheden” mellem Goldman og kunden, som finanshuset formullerer det.

Sagen er nu kommet for retten i Manhatten idet Goldman Sachs klager over at Google ikke vil slette mailen, hvilket Goldman Sachs ellers har bedt om og dermed er sagen kommet i offentlighedens søgelys.

»Google gik med til at blokere for adgang til mailen, der ifølge Google endnu ikke var blevet åbnet«, oplyser en talskvinde fra Goldman Sachs Andrea Raphael. Google har ikke kommenteret sagen.

Fejlen skete ifølge Goldman Sachs fordi en “udefrakommende konsulent”, da vedkommende skulle sende en email, der indholdt en rapport med fortrolig kundeinformation, kom til at taste “gmail.com” i stedet for “gs.com”.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
14. juli 2014 kl. 17:28

Er der virkelig nogen der seriøst tror, at Google ikke kan manipulere alt, hvad de vil og lyster - læse, rette, slette o.s.v i en hvilken som helst Googlemail konto ??

6
14. juli 2014 kl. 14:08

Har Google en funktion der kan spærre for emails?? Det tror (håber) jeg ikke.. Det må været forgået ved at en medarbejder har været inde og snuse i vedkommendes postkasse, og så forwardet og slettet emailen. Det er sq ikk i orden!

7
14. juli 2014 kl. 14:41

Har Google en funktion der kan spærre for emails?? Det tror (håber) jeg ikke.. Det må været forgået ved at en medarbejder har været inde og snuse i vedkommendes postkasse, og så forwardet og slettet emailen.
Det er sq ikk i orden!

Jeg tror mere at afsender har kunne levere informationer så Google har kunne trace mailen og blokere den nærmest uden at se på den eller modtagerens indbakke.

Men jeg mener i øvrigt det er et skråplan fra Googles side. Ligesom med søgemaskinen er det bare en service de stiller til rådighed. Indholdet er ikke deres ansvar og derfor ikke noget de skal blande sig i.

Sender folk en mail forkert må de selv slås med konsekvenserne.

5
12. juli 2014 kl. 14:41

Hvis jeg sender en e-mail til en gmail adresse ved en fejl, kan jeg da glemme alt om hverken at få den blokeret eller slettet.

Når den er sendt er den sendt. Sådan er det.

For os almindelige dødelige, i hvert fald.

Og jeg mener at reglerne burde være ens for alle.

Hvis Goldman Sachs vil have flere muligheder end os andre, bør de skabe dem selv.

Eksempelvis ved at sende et link til mailens indhold i stedet for - på den måde ville de kunne fjerne det indhold der linkes til, før modtageren åbner det.

Problem solved.

Hvis det virkelig er så fortrolige oplysninger, så burde de beholde det i et miljø de kontrollerer.

E-mail ér bare ikke et sikkert medie.

3
11. juli 2014 kl. 23:07

Det er da fjollet. Hvis en butik ved en fejl kommer til at putte gratis ost i en almindelig hamburger, så har de da heller ikke hjemmel til at opsøge dig og pille osten ud.

2
11. juli 2014 kl. 22:32

Givet Snowdon så lytter alverdens efterretningstjenester med, derfor bør emailen, der indeholder så fortrolig materiale, krypteres. Det kan selvfølgelige være at emailen allerede er krypteret og afsenderen også har taget fejl af nøglerne.

1
11. juli 2014 kl. 15:06

At postvæsnet bliver sagsøgt til at grave en kuvert ud af min postkasse, fordi banken har skrevet forkert adresse på den?

PS: Ironi kan forekomme

/Henning

4
12. juli 2014 kl. 09:02

At postvæsnet bliver sagsøgt til at grave en kuvert ud af min postkasse, fordi banken har skrevet forkert adresse på den

Problemet er at fordi vi lever i elektronisk verden, så er sådan noget her muligt og derfor tror firmaerne at de blot kan gøre det ..... og de får jo så også lov til at gøre det fordi det er "så anderledes" end den fysiske verden.

Her har postvæsnet reelt taget et brev ud af din postkasse fordi banken har bedt om det. Eneste forskel; brevet var elektronisk.

Så at Google har snuppet et brev fra en brugers postkasse fordi Goldman Sachs har bedt om det synes jeg ikke lyder særlig rart. At de så kræver en dommerkendelse for at slette det, ændrer ikke på at de tilsyneladende godt vil manipulere med adgang til breve i brugernes postkasse.