Google halser efter Apple: Overvejer ny privacy-funktion til Android

3 kommentarer.  Hop til debatten
Google halser efter Apple: Overvejer ny privacy-funktion til Android
Illustration: Android Logo.
Google diskuterer internt, hvordan man kan begrænse brugertracking på Android i lyset af konkurrenten Apples kommende privacy-funktion 'App Tracking Transparency'.
5. februar 2021 kl. 10:07
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google overvejer at følge i Apples fodspor og udvikle en privacy-funktion til Android.

Det skriver Bloomberg.

iPhone-brugere kan se frem til at få mere kontrol med data, når Apples privacy-funktion ‘App Tracking Transparency’ lanceres til foråret. Så skal App-udviklere spørge om lov, før de tracker iOS-brugere.

Ifølge Bloombergs anonyme kilder, diskuterer konkurrenten Google lige nu internt, hvordan man kan begrænse dataindsamling og kryds-app-tracking på Android-enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi kigger altid efter nye måde at arbejde med udviklere på for at løfte barren for privacy og stadig have et sundt, annonceunderstøttet app-økosystem,« fortæller en talsperson for Google.

En Google-løsning, vil sandsynligvis være mindre voldsom for app-branchen sammenlignet med Apples og ikke indkludere en brugermeddelelse om, at man kan til- eller fravælge tracking, ifølge kilderne.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. februar 2021 kl. 12:53

Ja det ender næsten med sikkerhed, med en skodløsning for os brugere.

Vi mangler nogen politikere med hår på b...... Hvordan er man i første omgang gået med til, at brugere ikke skal ha fuld kontrol over deres egen, meget private tlf. Men det er simpelthen acceptabelt at borgeres private tlf sender data og oplysninger, til firmaer der sælger dine oplysninger, som man samtidig ikke har kontrol over. Mobiler begynder at minde lidt for meget om Facebook, hvor det er brugeren der er produktet.

2
5. februar 2021 kl. 12:16

Arrhhh..... Der skulle have stået:

Mon ikke det ender med en skodløsning set med privacy øjne?

1
5. februar 2021 kl. 12:11

Googles udfordring er størrelsesordener større end den Apple har.

Apple skal lave en løsning så man ikke kan tracke brugeren. Basta.

Google skal også lave en løsning så man ikke kan tracke brugeren, men skal samtidig sikre at Google Ads kan tracke brugeren, da Ads står for over 90% af omsætningen hos Google. God fornøjelse med den udfordring, Google... Mon ikke det ender med en løsning der med privacy øjne?