Google halser efter Apple: Overvejer ny privacy-funktion til Android

En Google-løsning vil være mindre voldsom for app-branchen sammenlignet med 'App Tracking Transparency', ifølge Bloombergs anonyme kilder. Illustration: Android Logo
Google diskuterer internt, hvordan man kan begrænse brugertracking på Android i lyset af konkurrenten Apples kommende privacy-funktion 'App Tracking Transparency'.

Google overvejer at følge i Apples fodspor og udvikle en privacy-funktion til Android.

Det skriver Bloomberg.

iPhone-brugere kan se frem til at få mere kontrol med data, når Apples privacy-funktion ‘App Tracking Transparency’ lanceres til foråret. Så skal App-udviklere spørge om lov, før de tracker iOS-brugere.

Læs også: Apple vil tvinge udviklere til at spørge om lov, inden de tracker iOS-brugere

Ifølge Bloombergs anonyme kilder, diskuterer konkurrenten Google lige nu internt, hvordan man kan begrænse dataindsamling og kryds-app-tracking på Android-enheder.

»Vi kigger altid efter nye måde at arbejde med udviklere på for at løfte barren for privacy og stadig have et sundt, annonceunderstøttet app-økosystem,« fortæller en talsperson for Google.

En Google-løsning, vil sandsynligvis være mindre voldsom for app-branchen sammenlignet med Apples og ikke indkludere en brugermeddelelse om, at man kan til- eller fravælge tracking, ifølge kilderne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Valdemar Mørch

Googles udfordring er størrelsesordener større end den Apple har.

Apple skal lave en løsning så man ikke kan tracke brugeren. Basta.

Google skal også lave en løsning så man ikke kan tracke brugeren, men skal samtidig sikre at Google Ads kan tracke brugeren, da Ads står for over 90% af omsætningen hos Google. God fornøjelse med den udfordring, Google... Mon ikke det ender med en løsning der med privacy øjne?

  • 17
  • 1
#3 Michael Birch

Ja det ender næsten med sikkerhed, med en skodløsning for os brugere.

Vi mangler nogen politikere med hår på b...... Hvordan er man i første omgang gået med til, at brugere ikke skal ha fuld kontrol over deres egen, meget private tlf. Men det er simpelthen acceptabelt at borgeres private tlf sender data og oplysninger, til firmaer der sælger dine oplysninger, som man samtidig ikke har kontrol over. Mobiler begynder at minde lidt for meget om Facebook, hvor det er brugeren der er produktet.

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere