Google gør telefonen til en elektronisk pung med trådløse kontanter

Google vil udnytte, at flere mobiltelefoner får særlige NFC-chip. Det kan bruges til at forvandle telefonen til et betalingskort, og Google håber at kunne erstatte alle plastikkort med en mobilapp.

Google vil erstatte alle dine plastikkort med en applikation på din mobiltelefon. Det er den langsigtede strategi for Google Wallet, som selskabet annoncerede torsdag.

Google vil udnytte, at flere mobiltelefoner vil få de særlige Near Field Communication-chips (NFC), som er beregnet til at foretage små trådløse transaktioner over korte afstande.

I første omgang samarbejder Google med Citi Mastercard om at introducere trådløse betalinger via mobiltelefoner med NFC-chips, da Mastercard i forvejen har en teknologi kaldet Paypass, hvor man kan foretage betalinger på under cirka 100 kroner med en chip i sit Mastercard blot ved at holde kortet hen til en særlig terminal.

Det samme vil Google tilbyde ved hjælp af en applikation på mobiltelefonen. På længere sigt håber Google også, at Google Wallet vil kunne bruges til at gemme flere kreditkort og andre plastikkort som eksempelvis rabatkort til butikker, gavekort.

Teknologien vil ifølge Google også kunne bruges til at udstede eksempelvis elektroniske boardingpas eller billetter.

Udover Citi Mastercard vil Google også lancere Google Wallet med Googles eget kort, som fungerer ved, at brugerne sætter penge ind på forhånd ved hjælp af et normalt betalingskort, som de derefter kan trække på via Google Wallet.

Google har blandt andet selv lanceret dets Nexus S-mobiltelefon i samarbejde med Samsung, som er udstyret med en NFC-chip.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kasper S. C.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre, bare et spørgsmål om vidt man fra politisk side efterhånden vil forstå at lave IT løsninger som faktisk er smarte ;)

Hvad angår selve Google Wallet, så har jeg svært at ved at se fordelen i det frem for mit kort. All-in-one er ikke nødvendigvis godt. Hvis jeg mister min telefon så har jeg pludselig også mistet mit kreditkort (i en mørk og dunkel fremtid, that is :))

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere