Google gør søgning personlig - men kun med Google+

Fremover vil en søgning på Google fremhæve resultater fra venner og bekendte, men kun hvis du er forbundet med dem på Googles eget sociale netværk.

En søgning med Googles søgemaskine vil nu ikke bare sortere resultaterne efter, hvilket land du søger fra, men også inddrage den viden, Google har om din omgangskreds.

Når du søger, vil der således dukke indhold fra dine venner og bekendte op mellem de traditionelle søgeresultater. Det skriver Google i et blogindlæg.

Tidligere har Google eksperimenteret med funktionen Social Search, som var valgfri for brugerne, mens de nye funktioner, som Google kalder Search plus Your World, vil være slået til som standard.

Men er du og dine venner ikke flittige brugere af Googles relativt unge sociale netværk Google+, kan udbyttet blive magert. Det er nemlig kun herfra, at Google for alvor kan trække indlæg og billeder fra omgangskredsen. Til gengæld ved Google så præcist hvilke personer, ejeren har givet lov til at se indholdet.

I praksis er den nye funktion altså mere en sammentrækning af Googles helt dominerende søgemaskine og det knapt så udbredte Google+, så man for eksempel vil se sine venners profiler, hvis man søger på deres navn, eller få foreslået personer, man kan abonnere på i Google+, hvis man søger på et emne. En søgning i musikgenren vil ved siden af de normale søgeresultater frembringe en liste over kendte musikere, der skriver offentlige statusopdateringer på Google+.

Personlig søgning virker kun, hvis man er logget ind hos Google i forvejen, og er foreløbigt kun slået til for den engelsksprogede Google.com. Funktionen kan hurtigt slås fra med en knap på søgesiden.

Mens Google+ er i sin barndom, ville det give mere mening, hvis Google også havde informationer fra Facebook. Men Google har ikke mulighed for at trække data direkte fra Facebook, lyder forklaringen. Mange af oplysningerne, som folk deler på Facebook, vil også være beskyttet mod fremmede øjne, uden at Google kan vide præcist, hvilke rettigheder de er beskyttet med. Microsoft, der ejer en bid af Facebook, har omvendt adgang til Facebook-data og bruger det også i søgemaskinen Bing.

At Google ikke i højere grad har indarbejdet data fra Twitter vækker dog undren - især hos Twitter selv, som offentligt har beklaget sig. Det skriver AllthingsD.com

I en udtalelse skriver Twitter, at det er en dårlig dag for folk, der vil have adgang til de nyeste informationer, når Google ikke prioriterer tweets højere. Det er nemlig typisk gennem Twitter, at de fleste ’breaking news’ kommer frem, mener Twitter selv.

Google har omvendt svaret, at det var Twitter selv, der valgte ikke at forlænge en aftale mellem Google og Twitter om integration af tweets i Googles søgeresultater.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Jeg er ikke så sikker på at personlig søgning er vejen frem. Jeg vil gerne kunne overraskes og udfordres når jeg søger information på nettet. Hvis søgningen bliver personlig, ud fra, hvad ens venner synes er godt, så bliver det hurtigt indspist, og der kan let opstå en klikedannelse på nettet.

For at gå i ekstremer så kan man sige, at f.eks. muslimske ekstremister, eller højrenationalister får søgeresultater som deres venner synes om, og det er jo nok ellers kredse som kunne have brug for at få udfordret deres verdenssyn og ikke forstærket det.

Sådan tror jeg egentlig også det er med helt almindelige mennesker.

  • 1
  • 1
#3 Lars Smidt

Det betyder at der også returneres resultater indeholdende information fra G+ som er synlig for dig, altså som er offentligt delt eller aktivt delt med dig, i tilgift til søgeresultater fra sider på nettet. Det betyder IKKE at man kan se hvad andre søger på eller at andres søgninger påvirker dit søgeresultat.

Det er i hvert fald sådan jeg har forstået det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere