Google gør automatiseret machine learning til open source

11. marts 2021 kl. 09:34
Google gør automatiseret machine learning til open source
Illustration: mast3r/Bigstock.
Tensorflow-værktøj sammensætter på egen hånd deep learning-modeller.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et hold fra Google Research har udsendt værktøjet Model Search som open source. Det er en automatiseret machine learning-platform beregnet på at udvikle deep learning-modeller, skriver Infoq.

Eksperimentelle resultater viser, at systemet kan producere modeller, der overgår de bedste designs fra menneskelig hånd, med færre trænings-iterationer og modelparametre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskerne Hanna Mazzawi og Xavi Gonzalvo har beskrevet systemet i et blogindlæg. Model Search er implementeret med Googles Tensorflow-teknologi og sammensætter et dybt neuralt netværk, som er neurale netværk med mange skjulte lag, ud fra komponenter, der eksempelvis kan være transformere eller LSTM-lag (Long Short-Term Memory).

Systemet træner og evaluerer et sæt kandidatmodeller, der hver består af flere blokke. En søgealgoritme vælger derefter den mest effektive model og 'muterer' den. Denne proces gentages iterativt, indtil den bedste model er fundet.

Google-teamet har angiveligt brugt Model Search til at oprette deep learning-systemer til talebehandling, der med kun 60 procent af parametrene overgår dagens bedst ydende modeller.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger