Google godkender hver anden ansøgning om at blive 'glemt' på nettet

2 kommentarer.  Hop til debatten
Godt halvdelen af de 328.000 internetsider, som Google foreløbig er blevet bedt om at fjerne fra søgeresultater, bliver skjult af Google.
5. august 2014 kl. 10:40
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Over 328.000 webadresser er blevet sendt til Google fra over 90.000 forskellige EU-borgere, siden EU-Domstolen i maj fastslog retten til at få fjernet irrelevante og forældede søgeresultater, når man søger på sit eget navn. Af disse har søgemaskinen nu godkendt 52 procent, viser et åbent brev fra privacy-advokat hos Google Peter Fleischer. Mængden af henvendelser er opgjort den 18. juli og er i sagens natur vokset siden.

Mens størstedelen af ansøgerne får opfyldt ønsket om at blive glemt, modtager omkring en tredjedel imidlertid afslag. Afslagene gives blandt andet, hvis Google vurderer, at indholdet stadig er væsentligt, som hvis en person i et offentligt embede vil have fjernet information om sit tidligere arbejde. Andre har bedt Google skjule sider, som ikke handlede om dem selv, men om en person af samme navn. Endelig mangler en del af ansøgningerne information, før Google vil tage stilling.

Muligheden for at blive glemt af Google har eksisteret siden maj, og tallene er derfor også kun en foreløbig indikator på, hvordan ansøgningerne vil blive modtaget, understreger Peter Fleischer.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. august 2014 kl. 12:43

Hvorfor handler alle artiklerne kun om Google - er Bing totalt ukendt for mennesker og journalister i Europa?

Med alt det administration der er i EU så undrer det mig, at det ikke er en institution i EU der tager sig af ansøgninger om at blive glemt, og efterfølgende dikterer alle søgemaskiner at de skal fjerne søgeresultaterne...

2
6. august 2014 kl. 01:06

Sagen var anlagt mod Google og Google er de største på websøgninger. Derfor er det oplagt at skrive om Google, og det er også dem der frigiver tal. Hvis Bings presseafdeling var aktive, ville journalisterne nok også skrive om dem.

Og i min verden, burde det først være muligt at blive fjernet i søgemaskiner, efter man forgæves har forsøgt at blive gjort hemmelig hos mediet. Flere danske medier tilbyder allerede folk at tilføje meta-tags der afviser robotter, på forældede artikler. På den måde gælder det hele verden og ikke kun Europa. Standarder fra årtier tilbage har allerede løst problemet, hvis ansvaret blev pålagt dem der tjente penge på at skrive artiklen.