Google Glasses kommer nu til Europa

Nu er det ikke længere kun muligt at købe Googles briller i USA. Som det første land udenfor staterne kan brillerne nu også købes i Storbritannien.

Google har udsendt deres Androidbaserede briller i Storbritannien, hvilket gør det til det første land, hvor de kan købes udenfor USA, hvor de i første omgang blev annonceret i april 2012, det skriver BBC News

De var i første omgang begrænsede til udviklere baseret i USA, men blev frigivet i maj, hvor de blev solgt til 1500 dollars - 8225 kroner.

Læs også: Lufthavnspersonale i Kastrup udstyret med Google Glass-briller

Brillesættet inkluderer et transparent display, som kreerer illusionen af en 25 tommer skærm, som flyver cirka 2,4 meter foran det højre øje på den, som går med dem. Displayet kan bruges til at vise information fra forskellige apps.

Briller med indbygget kamera

Et indbygget kamera og mikrofon kan tage billeder, videoer og lyde, samtidig med at brillerne kan spille andre lyde, ved at sende vibrationer gennem kraniet på brugeren ved at bruge knoglerne som ledere af musikken - eller via traditionelle høretelefoner.

Læs også: Google udstikker retningslinjer for god brille-skik

Men netop det, at brillerne kan bruges til at optage videoer og tage billeder med, gør, at de er en smule kontroversielle, og flere virksomheder, som BBC News har talt med, udtrykker forskellige former for bekymringer.

En biografkæde vil bede folk tage brillerne af, så snart biografsalen bliver mørk, et par fitnesskæder vil forbyde folk at benytte brillernes optagefunktion, og Starbucks vil bede folk pænt om, ikke at optage deres medarbejdere.

Frygter folk bruger brillerne i trafikken

Udover optagefunktionen, er der også bekymringer på et andet område. Nemlig at folk vil bruge brillerne i trafikken. Hos det britiske transportministerium har en talsmand udtrykt en skepsis overfor brillerne.

»Bilister skal give vejen deres fulde opmærksomhed, hvilket er grunden til, at det siden 80erne har været illegalt at se på en skærm, mens man kører, medmindre den skærm giver kørselsinformation,« siger talsmanden, som fortæller, at der ikke er nogen planer om at ændre dette, efter at have holdt møde med Google for at diskutere implikationerne af de nuværende love i forhold til Google Glass.

Læs også: Microsoft melder sig ind i brille-kampen med militær-brille

Google bekræfter, at samtalerne har fundet sted, og opfordrer i samme omgang til, at man bruger brillerne sikkert. Sættet, der stadig betegnes som en prototype, kommer til at koste omkring 1000 £ - 9325 kroner - og er primært målrettet udviklere frem for forbrugere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikael Ibsen

med ualmindelig ubehagelige konsekvenser indbygget, som nok er blevet udviklet med mere end een dagsorden på agendaen.

Hvad der kan bruges, kan også misbruges, og, hvis det kan misbruges, vil det også blive det, både til krænkelse af privatliveta fred (hvis nogen mere kan huske, hvad det ord dækker), til tyveri af erhvervshemmeligheder / ejendom, diverse former for afpresning - og til at forårsage trafikulykker i stor stil, hvis der ikke udstedes overordentlig klare regler for brug hhv. ikke-brug.

Gad vidst, hvor mange trafikdræbte det skal koste, før vore politikere vågner op til dåd.

Derudover ville det undre mig særdeles meget, om ikke billed- og lydinformation fra disse millioner af nysgerrige og "nyttige" øjne, overalt på gader og stræder, af uforklarlige omveje, og helt uden danske politikeres viden - naturligvis - vil ende i et vist ansigtsgenkendelses-projekt...

Er det forresten kun brugeren, og ingen andre, som kan tænde og slukke for kamera og lyd - eller skulle der tilfældigvis være en lille programfejl, som lissom på en enorm meget måde ikke er blevet helt rettet endnu...

Men selvfølgelig, den der ikke har gjort noget galt, har jo heller intet at frygte, som man siger, hvis man i småtotalitære styrer ikke rigtig ikke forklare, hvorfor man udspionerer sine borgere hinsides enhver anstændighed.

Og sker udspioneringen ikke via autoriserede overvågningsorganer, skal det nok blive en strålede hacker-forretning med de herligste afpresningsmuligheder i enhver kategori i den private sektor...

Tillykke med det nye produkt, og velkomme til Europa - og sikkert snart også Danmark. Lad os tage det til os, og lade den sidste anstændighed fare, for det er jo nyt, det er IT - og der sker selvfølgelig ikke noget ubehageligt for mig - - - men måske for min nabo.

 • 0
 • 0
#2 Helge Svendsen
 • 0
 • 0
#3 Søren Hansen

Hvordan adskilder det sig fra eks Facebook / G+ / Twitter etc. sådan som det allerede er i dag?

Jeg kan ikke se, at et kamera i en brille gør nogen forskel i den forbindelse.

Jeg tror du ser på det fra den forkerte side. Ja, når folk smider ting på Facebook og alt sådan noget, så kan det benttes til at træne ansigtsgenkendelsessystemer.

Google Glass kan til gengæld fungere som ansigtsgenkendelsessystem til at finde folk, du leder efter. I realtid.

 • 0
 • 0
#4 Mads Bendixen

Google Glass kan til gengæld fungere som ansigtsgenkendelsessystem til at finde folk, du leder efter. I realtid.

Se mulighederne i det. Min demente bedstemor ville have gavn af det. Hun er dog nok en generation eller 2 for "gammel" til at kunne hitte ud af teknologien, men de "yngre" demente som har brugt computere og smartphones, vil måske lettere kunne vænne sig til det.

 • 0
 • 0
#5 Mikael Ibsen

Vi er endnu nogle stykker tilbage, som ikke er på disse medier, fordi vi har bestemt, at vi ikke vil være der - og udbrede os offentligt om alle detailler i vor færden. Den frihed ryger sig vist en tur i et samfund proppet med Google Glasses - eller. Men som jeg skriver, den som ikke laver noget galt, har ikke noget at frygte, så lad os få overvågningskameraer op overalt, og satse på brillerne, der, hvor der ikke er nogen kameraer.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere