Google giver Android et nyt ‘look’ – og nu er det slut med at opkalde operativsystemet efter søde sager

Illustration: Android
Android 10 bliver Android 10 – og ikke andet.

Googles mobile operativsystem Android er som bekendt i lang tid blevet opkaldt efter diverse søde sager, men denne tradition har nu nået vejs ende. På sin officielle blog har Google nemlig offentliggjort en omfattende ændring af Androids ‘image’.

Den næste version af Android, som er blevet udviklet under kodenavnet Android Q, vil simpelthen komme til at hedde Android 10. Dermed bliver der altså ikke noget lækkeri-navn på den kommende udgave af operativsystemet.

Vil gøre navnet mere tilgængeligt

Google siger, at de har haft meget sjov med navnetraditionen både internt og eksternt, men at de nu ønsker at gøre navnet mere tilgængeligt, hvilket de forskellige kodenavne ikke altid har været.

»For eksempel er der på visse sprog ikke mundtlig forskel på L og R, så når man siger Android Lollipop er det ikke intuitivt, at man refererer til versionen efter KitKat. Det er endnu vanskeligere for nye Android-brugere, som ikke er bekendt med navnetraditionen, at vide, om telefonen kører den seneste version,« skriver Google.

Derudover har det generelle Android-logo også fået sig en meget gennemgribende overhaling. Det nye logo har det, som Google kalder et ‘moderne og tilgængeligt’ udseende.

Ændringen består i, at toppen af Android-robottens hoved integreres i selve logoet, samtidig med at den får en ny grøn farve. Logoteksten ændrer også farve, fra den genkendelige grønne til sort. Google siger, at årsagen er, at grøn i mange tilfælde er vanskelig at læse.

Lanceres snart

Sidste gang, Android-logoet fik et ansigtsløft, var i 2014, da logoteksten blev ændret fra en stiliseret og lettere ulæselig version til den, vi kender i dag.

Android 10 er for tiden i åben beta og vil blive endeligt lanceret en gang i løbet af tredje kvartal, hvilket betyder, at der ikke er længe til. Den første beta blev offentliggjort i marts, og blandt nyhederne er understøttelse af foldbare skærme, nemmere deling af indhold og bedre wifi- og fotofunktion.

Privacy skulle også være forbedret, blandt andet i form af et nyt adgangssystem. På Googles I/O-konference i maj i år kom det ellers frem, at Android 10 vil kunne modtage mange sikkerhedsopdateringer direkte fra Google, men kun på udvalgte moduler.

Artiklen er fra digi.no

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere