Google går sammen med sikkerhedsselskaber for at øge sikkerheden på Play Store

Googles nye samarbejde med sikkerhedsselskaberne ESET, Lookout og Zimperium skal gå under navnet App Defense Alliance.

Google allierer sig med tre nye sikkerhedsselskaber i forsøget på bedre at kunne identificere onsindede Android-apps, inden de udgives på Google Play Store. Det skriver Bleepingcomputer.com.

Fællesskabet blandt de fire parter skal hedde App Defense Alliance, og Google håber på, at de nye scannesystemer fra sikkerhedsselskaberne kan øge alliancens samlede evne til at identificere ondsindede apps.

Læs også: Ny malware-apps i Google Play Store undgår sikkerhedsforskerne på snedig vis

Google Play Store har tidligere oplevet flere tilfælde, hvor ondsindede apps slap igennem daværende identifikationsværktøjer, der ellers skulle fange denne type apps. I et af de seneste tilfælde kunne et horror-spil få adgang til brugerens kontooplysninger via Facebook og Google.

Læs også: Oxford-forskere blotlægger enorm tracking gennem apps: »Profilering kan være ulovlig«

Men med den nye App Defense Alliance skal indsatsen mod ondsindede apps være mere proaktiv end tidligere, hvor tovejskommunikation skal gøre alliancens arbejde proaktivt i forhold til at idenficere ondsindede apps. Det vurderer Google selv.

Læs også: Har optrappet indsatsen: Google afviser nu rekordmange apps fra udviklere

»App Defense Alliancen skaber en sikker tovejskommunikation mellem Google og vores partnere, så vi kan dele information om trusler og nye prøveresultater, så snart de er tilgængelige. Det vil føre til identifikation og nedbringelse af potentielt skadelige apps,« skriver Google på deres egen hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere