Google går til kamp mod malware-udvidelser i Chrome

Illustration: Google
Efter flere sager med falske Chrome-udvidelser indfører Google strengere krav til udviklere og giver mere kontrol til brugerne.

Google vil intensivere kampen mod falske og ondsindede udvidelsesprogrammer til deres internetbrowser, Google Chrome.

Det skriver Ars Technica.

Efter en række sager med udvidelsesprogrammer fra Chrome Web Store, der enten stjæler personoplysninger fra brugerne eller medvirker til snyd med såkaldte click fraud-systemer, vil Google nu indføre strengere regler for udviklere og give mere kontrol til brugerne.

Først og fremmest skal de nye initiativer give mere kontrol til brugerne. Her vil Google give brugerne mulighed for at vælge, hvilke hjemmesider udvidelserne må få adgang til. Brugerne vil også få mere kontrol over, hvilke beføjelser udvidelserne har på de enkelte hjemmesider.

I forhold til udviklere bliver der stillet større krav. Google vil indføre øget kontrol med udvidelser, der vil have adgang til store datamængder eller ønsker mange tilladelser for at fungere.

Desuden vil udvidelser, der benytter sig af korrumperet kodning, blive forbudt - ifølge Silicon Valley-virksomheden benytter omkring 70 procent af de ondsindede udvidelser sig nemlig af dette.

Endelig vil udviklere fra 2019 være tvunget til at benytte sig af tofaktorgodkendelse til deres udviklerkonti, så de er bedre beskyttet mod hackere.

Google har tidligere forsøgt sig med initiativer imod falske web-udvidelser til deres browser. For eksempel er der ikke længere mulighed for at tilføje browserudvidelser, der ikke kommer fra Chrome Web Shop.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere