Google går i Apples fodspor: Vil lave privacy-sektion i Play-butikken

4 kommentarer.  Hop til debatten
Google går i Apples fodspor: Vil lave privacy-sektion i Play-butikken
Illustration: photogearch/Bigstock.
Til næste år får alle apps en privacy-sektion i Google Play-butikken. Det skal give brugere større indsigt i den data, apps indsamler og deler, lyder det fra Google.
7. maj 2021 kl. 10:11
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har ladet sig inspirere af Apple og vil gøre en privacy-deklarering obligatoriske for alle apps i Google Play-butikken til næste sommer.

Det skriver The Verge.

En ny sikkerhedssektion skal indeholde informationer om, hvilken data appen indsamler som for eksempel brugerens lokation, kontakter eller mailadresse. Derudover skal der være mulighed for, at udviklere kan forklare, hvad dataen bruges til, og om den er krypteret eller ej.

Reglerne kommer også til at gælde for Googles egne apps, og formålet er at »hjælpe folk med at få indsigt i den data, en app indsamler og deler, om dataen er sikret og andre detaljer, som påvirker privatliv og sikkerhed,« skriver man i et blogopslag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Google, er det planen, at udviklere kan begynde at udfylde privacy-sektionen i dette års fjerde kvartal, som vil blive vist for brugerne i starten af 2022. Brugen bliver obligatorisk i næste års andet kvartal.

Googles nye privacy-tiltag kommer få måneder efter, konkurrenten Apples krav trådte i kraft. Nu er privacy-etiketter obligatoriske for alle iOS-apps, der også kræver brugerens samtykke til at indsamle og dele data.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. maj 2021 kl. 15:02

Dette er et godt eksempel på at konkurrence gavner. Havde Apple ikke begyndt eller ville være intet betydende på markedet, så havde Google ikke gjort det.

Godt at der sker ting i rigtig retning.

3
7. maj 2021 kl. 13:48

Ja, som skrevet står:

Reglerne kommer også til at gælde for Googles egne apps

2
7. maj 2021 kl. 12:59

Det bliver spændende om feks Chrome, Gmail og Maps så også bliver dækket af den regel...