Google går i Apples fodspor: Vil lave privacy-sektion i Play-butikken

Googles nye privacy-sektion skal give brugere mere indsigt i data, som apps indsamler og deler, fortæller tech-giganten. Illustration: photogearch/Bigstock
Til næste år får alle apps en privacy-sektion i Google Play-butikken. Det skal give brugere større indsigt i den data, apps indsamler og deler, lyder det fra Google.

Google har ladet sig inspirere af Apple og vil gøre en privacy-deklarering obligatoriske for alle apps i Google Play-butikken til næste sommer.

Det skriver The Verge.

En ny sikkerhedssektion skal indeholde informationer om, hvilken data appen indsamler som for eksempel brugerens lokation, kontakter eller mailadresse. Derudover skal der være mulighed for, at udviklere kan forklare, hvad dataen bruges til, og om den er krypteret eller ej.

Læs også: Google i strid modvind: Sådan fungerer FLoC-alternativet til cookie-sporing

Reglerne kommer også til at gælde for Googles egne apps, og formålet er at »hjælpe folk med at få indsigt i den data, en app indsamler og deler, om dataen er sikret og andre detaljer, som påvirker privatliv og sikkerhed,« skriver man i et blogopslag.

Ifølge Google, er det planen, at udviklere kan begynde at udfylde privacy-sektionen i dette års fjerde kvartal, som vil blive vist for brugerne i starten af 2022. Brugen bliver obligatorisk i næste års andet kvartal.

Googles nye privacy-tiltag kommer få måneder efter, konkurrenten Apples krav trådte i kraft. Nu er privacy-etiketter obligatoriske for alle iOS-apps, der også kræver brugerens samtykke til at indsamle og dele data.

Læs også: Google undviger Apples privacy-krav: Største apps ikke opdateret i to måneder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere