Google frigiver berømt machine learning-system i open source-udgave

9. november 2015 kl. 16:041
Udviklere kan nu frit benytte sig af TensorFlow, som er et open source-system til machine learning, der blandt andet bruges til at personalisere og forudsige Googles søgninger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Machine learning er et af de helt store buzzwords blandt udviklere for tiden, og nu bliver det endnu lettere at komme i gang med det. Google har nemlig lanceret virksomhedens kendte machine learning-system TensorFlow i en open source-udgave, skriver Google Research på sin blog.

Google - og et stigende antal teknologivirksomheder - bruger blandt andet machine learning til at forudsige søgninger, automatisk identificere og navngive billeder og videoer og forbedre talegenkendelse i Googles forskellige apps. Senest har Google lanceret autogenererede svarmuligheder i Inbox-tjenesten baseret på indholdet i den e-mail, som man besvarer.

Fællesnævneren er, at et machine learning-system benytter sig af store - ofte brugergenerede - datamængder til automatisk at forbedre sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere har Google benyttet sig af machine learning-infrastrukturen DistBelief internt, men systemet var begrænset til neurale netværk, for svært at sætte op og for tæt forbundet med Googles eksisterende interne infrastruktur til at kunne deles med omverdenen.

Derfor har Google lanceret det i den nye open source-udgave TensorFlow, der ifølge Google-chefen Sundar Pichai skulle være hurtigere, mere fleksibelt og desuden i stand til at køre på både en enkelt smartphone eller på tværs af datacentre.

Software-biblioteket med tilhørende værktøjer og tutorials kan findes på TensorFlow.org.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. november 2015 kl. 13:20

Irriterende at deres API er til python2.7 i stedet for 3.x - jeg holder mig til scikit-learn og pyCNN