Google frigiver API til billedanalyseværktøj

Google Cloud Vision kan analysere både tekst og humør. Illustration: Google
Beta-udgaven af Googles såkaldte Cloud Vision API er blevet åbnet for alle. Prisen starter på få kroner for 1.000 billeder.

En API til Googles billedgenkendelsessoftware er idag blevet frigivet af it-giganten. Tjenesten skal gøre det nemt for virksomheder at integrere billeanalyse i egne programmer.

Alle kan nu tilgå Cloud Vision og gennem API’en angive de billeder, man ønsker analyseret. Programmet kan herefter genkende almindelige objekter som ‘sportsbil’ og ‘sushi’ samt aflæse tekst eller firmalogoer, skriver Google i et blog-indlæg.

Læs også: Windows Phone forsmået: Microsoft udgiver hunde-app til iOS

Derudover kan analyseværktøjet aflæse de følelser som personer på billedet udtrykker og detektere eventuelt upassende indhold, lyder det fra virksomheden

Det omfattende stykke software bliver ikke gratis. Basal objekt-genkendelse på 1.000 billeder kommer til at koste to dollars, mens tekstlæsning - og automatisk sprog-detektion - kan fås for 0,60 dollar.

Antallet af billeder, der kan sendes til analyse fra en enkelt bruger, vil i beta-perioden være begrænset til 20 millioner pr. måned.

Læs også: Google sorterede 50 petabyte på blot 23 timer - og droppede så MapReduce

En række virksomheder har i en prøveperiode haft adgang til softwaren før tid. For eksempel har foto-app’en PhotoFy brugt systemet til at moderere og fjerne stødende indhold, mens det lokationsbestemte sociale medie Yik Yak har fået aflæste tekst på over en million billeder.

Se Google selv præsentere billedsoftwaren, og hvad den kan bruges til:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere