Google frigiver API med talegenkendelse til Chrome

Brug stemmen til at svare på e-mails eller til surfe rundt på nettet i din Chrome-browser. Ny betaudgave af Google Chrome har indbygget API til talegenkendelse - men browseren forstår endnu ikke dansk.

»Dette Google Docs-dokument er skrevet i min Chrome-browser. Så nu bliver gjort færdigt alene ved, at jeg bruger min stemme.«

Google sender nu en beta-udgave på gaden af søgemaskinens internet-browser, Chrome, der giver dig mulighed for at bruge din stemme, når du surfer rundt på nettet eller oprette dokumenter i Chrome-browseren.

Det skriver Google på sin officielle blog.

Som noget nyt sender Google et API med i pakken, så udviklere kan lege med mulighederne bag stemmebrug, blandt andet til at svare på e-mails, hvis du altså kører din Gmail-konto eller Hotmail-konto i browser-vinduet.

Det er også meningen, at Chrome-brugerne skal kunne diktere dokumenter i Google Docs, Googles cloud-baserede konkurrent til Microsofts lignende pakke, Office 365.

For at afprøve mulighederne med Chrome beta, skal du hente version 25 her. Indtil videre kan beta-version ikke bruges med det danske sprog, så du må forsøge dig frem på eksempelvis engelsk.

Læs også: Fejl i Googles synkronisering får Google Chrome til at crashe overalt

Læs også: Nye browser-tal: Chrome taber brugere for tredje måned i træk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Tommy Bell

Ja, men det hjælper ikke os der har et US/UK OS, og gerne vil diktere på dansk. Windows 7 Speech Recognition virker kun på OS sproget.

Jeg er ikke syndeligt interesseret i, og det er heller ikke altid en mulighed, at skifte sprog på mit styresystem, bare for at bruge Win7 indbyggede speech recognition.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017