Google frigiver API med talegenkendelse til Chrome

Brug stemmen til at svare på e-mails eller til surfe rundt på nettet i din Chrome-browser. Ny betaudgave af Google Chrome har indbygget API til talegenkendelse - men browseren forstår endnu ikke dansk.

»Dette Google Docs-dokument er skrevet i min Chrome-browser. Så nu bliver gjort færdigt alene ved, at jeg bruger min stemme.«

Google sender nu en beta-udgave på gaden af søgemaskinens internet-browser, Chrome, der giver dig mulighed for at bruge din stemme, når du surfer rundt på nettet eller oprette dokumenter i Chrome-browseren.

Det skriver Google på sin officielle blog.

Som noget nyt sender Google et API med i pakken, så udviklere kan lege med mulighederne bag stemmebrug, blandt andet til at svare på e-mails, hvis du altså kører din Gmail-konto eller Hotmail-konto i browser-vinduet.

Det er også meningen, at Chrome-brugerne skal kunne diktere dokumenter i Google Docs, Googles cloud-baserede konkurrent til Microsofts lignende pakke, Office 365.

For at afprøve mulighederne med Chrome beta, skal du hente version 25 her. Indtil videre kan beta-version ikke bruges med det danske sprog, så du må forsøge dig frem på eksempelvis engelsk.

Læs også: Fejl i Googles synkronisering får Google Chrome til at crashe overalt

Læs også: Nye browser-tal: Chrome taber brugere for tredje måned i træk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Tommy Bell

Ja, men det hjælper ikke os der har et US/UK OS, og gerne vil diktere på dansk. Windows 7 Speech Recognition virker kun på OS sproget.

Jeg er ikke syndeligt interesseret i, og det er heller ikke altid en mulighed, at skifte sprog på mit styresystem, bare for at bruge Win7 indbyggede speech recognition.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 10:29

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017