Google frigiver Android app-byggesæt til nybegyndere

Google åbner nu for, at alle med en Google-konto kan udvikle applikationer til Android ved hjælp af det visuelle værktøj App Inventor, som henvender sig til brugere uden erfaring med programmering.

Google vil nu gøre programmering af applikationer til Android mere tilgængelig for folk, som har en idé til en applikation, men ikke har mod på at give sig i kast med at lære eksempelvis Java.

Google annoncerede i sommer, at selskabet arbejdede på et værktøj, som ved hjælp af visuelle byggeklodser skulle gøre det let at lave applikationer til Android. Det værktøj, App Inventor, er nu frigivet i en betaversion, som er tilgængelig for alle med Google-konto.

App Inventor er baseret på Open Blocks Java Library, som er udviklet hos MIT og er beregnet til at undervise i programmering til studerende, som ikke har nogen erfaring med at programmere.

App Inventor kører i en browser og kan sende applikationen til en Android-telefon, når man vil prøve den. Selve opbygningen af applikationerne foregår ved at sætte funktioner sammen som puslespilsbrikker, hvorefter compileren oversætter den abstrakte model til programkode, der kan køre på Android.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Andrew Rump

Jo, de kan sagtens finde vej til Android Market. Der er jo ingen der sidder og godkender apps her ;)

Alle apps bliver testet i en sand kasse (sandbox) inden de lægges på Android Market og indtil videre har man ikke kunne lægge AppInventor programmer på - ifølge FAQ'en, men de arbejder på at fjerne begrænsningen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere