Google frigiver AI-sløring af video som open source

28. december 2022 kl. 12:37
Bil med sløret nummerplade
Illustration: Public domain/Version2.
Værktøj kan sløre personfølsomme data på videooptagelser.
Artiklen er ældre end 30 dage

Google har frigivet en open source-version af et værktøj, som kan sløre vilkårlige privatlivsfølsomme objekter i video, som f.eks. nummerplader og andet. Det skriver udviklerne bag projektet i et blogindlæg.

Værktøjet kan være nyttigt for eksempelvis videojournalister, der nemmere kan opfylde krav om privacy i videomaterialet. Det kan spare tid med langsommelig manuel sløring. Den underliggende machine learning-algoritme kan udføre detektion med høj præcision, lover udviklerne.

Projektet bygger på et internt projekt, Magritte, som registrerer objekter med kun få beregningsressourcer og automatisk slører objekterne i realtid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Værktøjet er en del af Googles privatlivsforbedrende teknologier.

Også nyt på denne front er en forbedret udgave af teknologien Fully Homomorphic Encryption (FHE), som gør det muligt for udviklere at beregne på krypterede data uden at behøve adgang til personfølsomme oplysninger. 

Her er der opnået væsentlige ydelsesforbedringer, som ifølge Google vil komme til nytte i brancher som f.eks. finans, sundhedsvæsen og offentlige myndigheder, hvor en robust sikkerhedsgaranti omkring behandlingen af følsomme data er af stor betydning.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger