Google Fotos synkroniserer billeder selvom appen slettes

Selvom brugere sletter Googles nye Fotos-app på telefonen, så bliver tjenesten ved med at synkronisere de billeder, man tager med sin telefon, har amerikansk tech-reporter opdaget.

Lige nu kan du gemme og synkronisere op til 15 GB fotos gratis med den nye Google Fotos-app. Smart, ikke? Men hvad hvis du beslutter dig for at slette Google Fotos-appen på din smartphone, så stopper den vel med at synkroniserer dine private billeder? Nej, har tech-reporter fra Nashville Business Journal David A. Arnott fundet ud af ved at tilfælde.

David A. Arnott installerede som så mange andre Google Fotos-app på sin telefon kort tid efter, at den blev lanceret omkring 28. maj i år. Han satte også Googles Fotos op på sin desktop, så hun kunne følge med i de synkroniserede billeder. Men efter flere overvejelser besluttede han at at slette appen på sin Android-telefon.

Godt fem uger senere var reporteren så inde på Google Fotos på sin computer, hvor han noget overrasket ser, at Google Fotos har synkroniseret billeder fra alle ugerne, siden han afinstallerede app'en på sin telefon. Det betyder ifølge David A. Arnott, at foto-appen har kørt videre som normalt og har brugt sin adgang til hans personlige fotos - altså uden umiddelbart tilladelse.

Techreporteren afkrævede hurtigt derefter Google et svar på, hvordan det kunne ske, men ifølge David A. Arnott, fik han blot at vide, at han skulle ændre i sine indstillinger i Google Play-services, og at backup'en af hans billeder i øvrigt var foregået, som den skulle.

David A. Arnott hæfter sig også ved, at flere nyere Android-telefoner allerede har præinstalleret Google Fotos, hvilket i så fald kræver, at brugerne selv tvunget til at tjekke op på, om der sker en synkronisering til Googles servere eller ej. David A. Arnott har senere genskabt det scenarie, og på dette link kan du se en video, hvor han demonstrerer, hvad problemet er.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Nicolai Rasmussen

Der må efterhånden være et marked for løsninger hvor det brugeren/ejeren der bestemmer hvad der skal ske. Som det er nu bestemmer brugeren meget lidt på både Apple, Android, Windows osv. Hackere, virksomheder, efterretningstjenester, lokal politi, pressen og alle mulige andre har mere indflydelse over hvad der sker på brugerens dims, end brugeren har. Jeg betaler gerne med reduceret blingbling og features for at min dims gør alt som JEG siger, og intet af hvad andre siger. Jeg er overbevist om at det kan lade sig gøre, men det kræver at man omtænker hele konceptet fra start til slut.

 • 3
 • 0
Johnnie Hougaard Nielsen

Det er misvisende at sige at "Google Photos" kører videre efter sletning af app'en. Synkronisering af fotos er en standard feature i base Android, således at det også kan aktveres uden at installere en specifik app. Muligvis har Google Photos app'en blot været "hjælpsom" ved at aktivere denne Android feature, men det betyder ikke at det i det hele taget er Google Photos der lavede synkroniseringen.

 • 4
 • 0
Rasmus Elmelund Nielsen

Muligvis har Google Photos app'en blot været "hjælpsom" ved at aktivere denne Android feature, men det betyder ikke at det i det hele taget er Google Photos der lavede synkroniseringen.

Det kan jo klares relativt nemt ved at kikke på hvilken server der synkroniseres med/mod.. Men uanset det, så kan vi vel godt blive enige om at der er overvejende sandsynligt at det ER google der er i gang med at få deres produkter(brugere) til at køre et lille digitaliserings projekt for dem..

R

 • 0
 • 1
Lars Christoffersen

Som det er nu bestemmer brugeren meget lidt på både Apple, Android, Windows osv.

Forkert. På Apple devices bestemmer du suverænt hvad der skal have forbindelse med hvad, for alle apps. Bortset fra det så lever apple og microsoft af at lave produkter, Google lever af at sælge de data de snager fra din mobil telefon, din søge maskine, din browser, din mail, etc. Så hvis du vil bestemme selv, køb en Iphone eller næst bedst en windows phone.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere