Google Fotos synkroniserer billeder selvom appen slettes

14. juli 2015 kl. 16:186
Google Fotos synkroniserer billeder selvom appen slettes
Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen.
Selvom brugere sletter Googles nye Fotos-app på telefonen, så bliver tjenesten ved med at synkronisere de billeder, man tager med sin telefon, har amerikansk tech-reporter opdaget.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lige nu kan du gemme og synkronisere op til 15 GB fotos gratis med den nye Google Fotos-app. Smart, ikke? Men hvad hvis du beslutter dig for at slette Google Fotos-appen på din smartphone, så stopper den vel med at synkroniserer dine private billeder? Nej, har tech-reporter fra Nashville Business Journal David A. Arnott fundet ud af ved at tilfælde.

David A. Arnott installerede som så mange andre Google Fotos-app på sin telefon kort tid efter, at den blev lanceret omkring 28. maj i år. Han satte også Googles Fotos op på sin desktop, så hun kunne følge med i de synkroniserede billeder. Men efter flere overvejelser besluttede han at at slette appen på sin Android-telefon.

Godt fem uger senere var reporteren så inde på Google Fotos på sin computer, hvor han noget overrasket ser, at Google Fotos har synkroniseret billeder fra alle ugerne, siden han afinstallerede app'en på sin telefon. Det betyder ifølge David A. Arnott, at foto-appen har kørt videre som normalt og har brugt sin adgang til hans personlige fotos - altså uden umiddelbart tilladelse.

Techreporteren afkrævede hurtigt derefter Google et svar på, hvordan det kunne ske, men ifølge David A. Arnott, fik han blot at vide, at han skulle ændre i sine indstillinger i Google Play-services, og at backup'en af hans billeder i øvrigt var foregået, som den skulle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

David A. Arnott hæfter sig også ved, at flere nyere Android-telefoner allerede har præinstalleret Google Fotos, hvilket i så fald kræver, at brugerne selv tvunget til at tjekke op på, om der sker en synkronisering til Googles servere eller ej. David A. Arnott har senere genskabt det scenarie, og på dette link kan du se en video, hvor han demonstrerer, hvad problemet er.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
15. juli 2015 kl. 12:15

Det kan dog diskuteres om Google måske skulle gøre sig lidt umage så man ikke har overlappende produkter...

4
15. juli 2015 kl. 09:59

ikke Fotos.

2
15. juli 2015 kl. 00:33

Det er misvisende at sige at "Google Photos" kører videre efter sletning af app'en. Synkronisering af fotos er en standard feature i base Android, således at det også kan aktveres uden at installere en specifik app. Muligvis har Google Photos app'en blot været "hjælpsom" ved at aktivere denne Android feature, men det betyder ikke at det i det hele taget er Google Photos der lavede synkroniseringen.

3
15. juli 2015 kl. 00:47

Muligvis har Google Photos app'en blot været "hjælpsom" ved at aktivere denne Android feature, men det betyder ikke at det i det hele taget er Google Photos der lavede synkroniseringen.

Det kan jo klares relativt nemt ved at kikke på hvilken server der synkroniseres med/mod.. Men uanset det, så kan vi vel godt blive enige om at der er overvejende sandsynligt at det ER google der er i gang med at få deres produkter(brugere) til at køre et lille digitaliserings projekt for dem..

R

1
14. juli 2015 kl. 22:33

Der må efterhånden være et marked for løsninger hvor det brugeren/ejeren der bestemmer hvad der skal ske. Som det er nu bestemmer brugeren meget lidt på både Apple, Android, Windows osv. Hackere, virksomheder, efterretningstjenester, lokal politi, pressen og alle mulige andre har mere indflydelse over hvad der sker på brugerens dims, end brugeren har. Jeg betaler gerne med reduceret blingbling og features for at min dims gør alt som JEG siger, og intet af hvad andre siger. Jeg er overbevist om at det kan lade sig gøre, men det kræver at man omtænker hele konceptet fra start til slut.

6
15. juli 2015 kl. 21:01

Som det er nu bestemmer brugeren meget lidt på både Apple, Android, Windows osv.

Forkert. På Apple devices bestemmer du suverænt hvad der skal have forbindelse med hvad, for alle apps. Bortset fra det så lever apple og microsoft af at lave produkter, Google lever af at sælge de data de snager fra din mobil telefon, din søge maskine, din browser, din mail, etc. Så hvis du vil bestemme selv, køb en Iphone eller næst bedst en windows phone.