Google dropper lovet databeskyttelse til nylanceret beskedtjeneste: Det gik ud over performance

Google-tjenesten Allo vil som standard gemme brugernes beskeder på ubestemt tid - trods løfte om det modsatte. Privacy-hensynet gik ud over performance, lyder forklaringen.

Googles nye beskedtjeneste Allo blev tidligere på året præsenteret som en chat-tjeneste til den sikkerhedsbevidste bruger - med blandt andet end-to-end-kryptering i incognito-mode og en midlertidig lagring af beskeder.

I praksis er chattjenesten dog blevet et væsentligt skridt mindre privacy-orienteret, end it-giganten gentagne gange har lovet, skriver The Verge.

Læs også: Google udfordrer FBI med kryptering i ny chat-app

Allo integrerer søgemaskinens AI-assistent i din chatsamtale og gør det muligt at søge direkte i beskedfeltet. Tiltaget har fra starten gjort privacy-fortalere nervøse, fordi Googles AI og dermed Google skal læse beskederne for at få tjenesten til at virke.

Som svar på mistilliden har Google forsikret, at beskeder kun gemmes midlertidigt - og dermed ikke kan udleveres til myndigheder.

Den politik har it-giganten imidlertid droppet, fordi privacy-hensynet ikke var foreneligt med Allos AI-assistent, der foreslår svar i en samtale. Forslagene er baseret på dine tidligere samtaler, og assistenten har brug for mest mulig data til at fungere optimalt, lyder forklaringen fra Google.

Læs også: Facebook åbner for test af Messenger-kryptering

I sidste ende valgte holdet bag Allo at vægte performance højest, og derfor gemmes brugernes beskeder som standard på ubestemt tid.

Brugere kan stadig undgå at få indsamlet beskeder med tjenesten incognito-mode - eller ved aktivt at slette de gamle beskeder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere