Google forlænger levetiden for Gmail på Windows Phone til nytår

Microsoft og producenterne af Windows Phone-baserede telefoner har nu indtil nytår til at få rullet en opdatering ud, som sikrer fremtidig understøttelse for Googles Gmail.

Google og Microsoft er blevet enige om en aftale, som giver Microsoft og producenterne af telefoner baseret på Windows Phone en længere frist frem til nytår til at udrulle en opdatering, som sikrer, at brugerne også kan benytte Googles e-mailtjeneste fremover. Det skriver The Verge.

Google har besluttet at droppe understøttelsen af Microsofts Exchange ActiveSync med Gmail for i stedet kun at understøtte CardDAV og CalDAV til synkronisering af kontaktpersoner og kalender.

Microsoft har implementeret de to protokoller i en opdatering til Windows Phone 8, men opdateringen er ikke kommet ud til alle Windows Phone-modeller endnu.

Google annoncerede oprindeligt, at understøttelsen af ActiveSync ville slutte i januar i år, hvilket på daværende tidspunkt gav Microsoft få måneder til at implementere en ny løsning. De to blev dog enige om at forlænge understøttelsen frem til udløbet af juli, og nu får brugerne altså yderligere et halvt år at løbe på frem til nytår.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kristian Larsen

Det viser vel meget fint at det ikke kun er af ond vilje at Google dropper Active Sync understøttelsen og at de, på trods af at Windows Phone må anses som niche, rent faktisk er villig til at samarbejde til positivt bedste for fælles brugere. Modsat hvad visse Windows Phone fans udtrykte da nyheden kom frem.

 • 0
 • 1
#3 Anders Hessellund Jensen

ActiveSync er en propritær og patenteret protokol ejet af Microsoft, som Google skal betale licens til Microsoft for at bruge. Her er et link hvor Microsoft stolt annoncerer at de har hævet penge ud af Google for at Google kunne få lov til at supportere ActiveSync:

Earlier today Google announced Google Sync, which is made possible by a patent license they obtained from Microsoft covering Google’s implementation of the Microsoft Exchange ActiveSync protocol on Google servers.

Jeg har meget svært ved at se det urimelige i at Google dropper support for dette. Tværtimod - jeg bakker 100% op om virksomheder der dropper proprietære protokoller til fordel for åbne ditto.

 • 2
 • 0
#5 Anders Hessellund Jensen

Der er ingen grund til at starte en ny fanboi-diskussion om hvorvidt det er en den ene eller den anden amerikanske megacorp der er mest "Evil" eller åben. Jeg forholder mig kun til den konkrete beslutning af Google om at droppe ActiveSync, hvilket burde fremgå af konteksten.

 • 2
 • 0
#6 Bill D. Carson

Det viser vel meget fint at det ikke kun er af ond vilje at Google dropper Active Sync understøttelsen og at de, på trods af at Windows Phone må anses som niche.

Sludder. EAS protokollerne anvendes til sync af enhver Outlook.com/Hotmail konto med mindre man anvender pop3 protokollen.

Nice? - Nej

Ond vilje? - Næppe. Hvis Google skal betale penge for at anvende EAS, er det forståeligt at de fravælger.

 • 0
 • 0
#7 Jesper Lund Stocholm Blogger

Der er ingen grund til at starte en ny fanboi-diskussion om hvorvidt det er en den ene eller den anden amerikanske megacorp der er mest "Evil" eller åben.

Jeg er helt enig - det ville være idiotisk.

Jeg forholder mig kun til den konkrete beslutning af Google om at droppe ActiveSync, hvilket burde fremgå af konteksten.

Jojo, men med en virksomhed af Googles størrelse, så skal alt jo ses i sammenhæng. Jeg synes principielt set, at det er helt fint, at Google dropper EAS til fordel for *DAV-protokollerne, og man må håbe for Microsofts kunder, at Microsoft tager sig sammen og implementerer dem på en måde, så det ikke bliver møgtræls at konfigurere mailklienter etc til at bruge disse nye protokoller (så de eksempelvis i Windows Phone/Outlook laver det således, at man tilføjer en "GMail konto", der så automatisk konfigurerer CalDAV, CardDAV og vel IMAP på én gang).

Desværre bruger Google sin egen, proprietære protokol i deres egne apps (på mobilområdet) og ikke de åbne protokoller, som alle andre skal bruge. Det betyder naturligvis, at man kommer til at få den bedste "oplevelse" og performance, hvis man bruger Googles egne produkter og ikke deres konkurrenters. Dette mønster ses både som her med GMail men også på YouTube, hvor Google egne apps er full-blown native apps men deres konkurrenter må "nøjes" med HTML5.

Man skal have ret meget tunnelsyn for ikke at kunne se parallellerne til Microsofts opførsel i 80'erne/90'erne og i starten af 00'erne, hvor de holdt deres egne API'er til Windows for sig selv, så deres egne programmer virkede "bedst" og i øvrigt også med deres egne protokoller (SharePoint/Office), hvor det tidligere var en reel umulighed at bruge SharePoint med andet end Microsoft Office, da protokollerne imellem Office og SharePoint kun var kendt af Microsoft.

Den opførsel blev stoppet af EU-kommissionen og Microsoft blev tvunget til at tilgængeliggøre deres protokoller, så deres konkurrenter kunne konkurrere på lige fod med Microsofts programmer (mod behørig betaling, naturligvis).

Google synes desværre at lide af, at "de, som ikke lærer af historien kommer til at gentage den". De har tilsyneladende ikke lært (nok) af de tåbeligheder Microsoft lavede tidligere.

Så det har ikke noget at gøre med, at Google ikke må noget "fordi de er Google". Det har noget at gøre med, at når en virksomhed når Googles størrelse, så følger der også ansvar og forpligtelser ifht at konkurrenter kan konkurrere ligeligt med den store spiller på markedet.

Kun at se på Googles skift fra den proprietære EAS-protokol til de åbne *DAV-protokoller er imo énøjet - du er nødt til at se det i sammenhæng med, hvad Google selv gøre med deres egne programmer - og hvordan dette stiller konkurrenterne.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere