Google fjerner over 700.000 android-apps på et år

Der blev fjernet 70 procent flere apps hos Google Play i 2017 end året før. Illustration: Android
I 2017 blev der fjernet over 700.000 apps fra Google Play. Det er 70 procent flere apps end året før.

Der er blevet ryddet op på hylderne i Google Play. Sidste år fjernede Google 70 procent flere Android-apps i 2017 end 2016.

Det skriver Andrew Ahn, Product Manager i Google Play i en blog.

»Vi har ikke bare fjernet flere dårlige apps, vi var også i stand til at identificere og håndtere dem tidligere. Faktisk blev 99 procent af apps med misbrugende indhold identificeret og afvist, før nogen kunne nå at installere dem. Det var muligt, fordi vi har forbedret vores evne til at afsløre misbrug, fx at foregive at være en anden, upassende indhold eller malware, ved hjælp af nye machine learning modeller og teknikker,« skriver Andrew Ahn, Product Manager i Google Play.

Læs også: Hackere kan bruge din telefons egen sensordata til at lure din PIN-kode

Han giver tre eksempler på dårlige apps, som Google Play har fjernet i 2017.

Copycats

En af de mest udbredte brud på reglerne er apps, der udgiver sig for at være en anden app. Populære app-titler får meget søgetrafik på bestemte nøgleord, og det forsøger mange at udnytte ved at lave copycat-apps. Det sker ved at udviklerne bruger forvirrende unicode-karakterer. Denne type misbrug er den mest udbredte, og der blev fjernet mere end 250.000 af denne type apps i 2017.

Upassende indhold

Porno, ekstrem vold, had og ulovlige aktiviteter. Google Plays machine learning-modeller flager en lang række apps, hvis der er mistanke om upassende indhold. Efterfølgende bliver de flagede apps gennemgået af medarbejdere.

Potentielt skadelige apps

Apps der laver SMS-svindel, trojanske heste og phising. De alvorlige forsøg på malware er den app-type der bliver fjernet færrest af hos Google Play. Ifølge Andrew Ahn er antallet af apps med skadeligt indhold redueret med 50 procent på grund af lanceringen af Google Play Protect.

Læs også: Google strammer dataindsamlingsregler for Android-apps

Det er ikke kun dårlige der bliver fjernet fra Google Play. Mange udviklere har også fået det røde kort og har fået fjernet muligheden for at publicere nyt indhold på Google Play.

»Vi har også udviklet nye modeller der kan identificere brugere og udviklernetværk der gentagende gange misbruger systemet. Det har resulteret i at vi har fjernet 100.000 dårlige udviklere i 2017, og gjort det mere besværligt at skabe nye konti,« skriver Andrew Ahn.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize