Google fjerndestruerer applikationer på Android-telefoner

Google har afprøvet dets sikkerhedsberedskab til fra centralt hold at fjerne ondsindede Android-applikationer fra brugernes mobiltelefoner.

Google kan slette applikationer fra din Android-telefon. Det er en del af Googles sikkerhedsberedskab til at forhindre, at brugerne bliver udsat for ondsindede applikationer, som eksempelvis stjæler personlige oplysninger.

Google oplyser i et blogindlæg, at selskabet for nylig har afprøvet metoden på to applikationer, som var udviklet af en sikkerhedsekspert.

Applikationerne var ikke ondsindede, men blev markedsført på en misvisende måde for at få flere brugere til at downloade dem fra Googles applikationsportal Android Market.

Derfor fjernede Google applikationerne fra Android Marked og valgte samtidig at afprøve dets teknik til at fjerne applikationerne fra de telefoner, hvor de var installeret.

Google kan fjerne applikationer via den tjeneste, som bruges til at sende opdateringer ud til telefonerne.

Applikationerne på Android Marked bliver ikke testet på samme måde som Apples App Store, hvor Apple tester og skal godkende samtlige applikationer. I stedet satser Google især på, at brugerne er med til at gøre opmærksom på applikationer, som overskrider reglerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Flemming Hansen

"Google kan fjerne applikationer via den tjeneste, som bruges til at sende opdateringer ud til telefonerne"

Hvad er det for nogle opdateringer? Er det noget der sker bag min ryg uden jeg ved det? Jeg er aldrig blevet prompted noget.

  • 0
  • 0
#4 Anders Sørensen

Gad egentlig godt ved om man fik pengene tilbage (hvis google marked kom til dk). Da Apple fjernede NetShare, fik nogle mennesker refunds af virksomheden bag NetShare. Der er et andet eks. er at Apple gav penge tilbage. Kan i huske da Apple store solgt "$1000 idiot app", og mac brugere brugt 1k dollars på det og brokkede sig bagefter :P Der var minimum 2 som fik deres penge tilbage, den gang.

http://gizmodo.com/5035646/getting-a-refund-from-the-app-store-is-basica...

  • 0
  • 0
#7 Jesper Mørch

Google oplyser i et blogindlæg, at selskabet for nylig har afprøvet metoden på to applikationer, som var udviklet af en sikkerhedsekspert.

På min Android-telefon skal jeg selv aktivt godkende opdateringer til systemet. Jeg er derfor lidt uforstående overfor folks bekymringer.

Et hvert stykke software som tilbyder muligheden for opdatering, kan også overskrives med junk-kode (eller overskrives med ingenting). Den slags vira så man kortvarigt omkring år 2000, da computeres BIOS pludselig kunne flashes.

Hvis man tillader skrive-adgang (f.eks. til opdateringer), tillader man også overskrivning/sletning på den ene eller anden måde. At Google så vælger at implementere en feature til automatisk "fjernelse af skadelig software" er vel ikke anderledes end dét vi har set på Microsoft-platformen siden SP2 blev opfundet til WinXP for mange år siden.

Uden at ville skyde mine med-debattører noget i skoene, kunne jeg alligevel misforstå indlæggene så det rent hypotetisk kunne fremgå, at ikke alle var i stand til at læse og forstå en simpel tekst. - Som jeg læser det, er der ikke tale om at ting pludselig forsvinder fra telefonen, men om at visse automatiske opdateringer kan afinstallere visse applikationer - i dette tilfælde to applikationer skrevet til formålet af en sikkerheds-ekspert (iflg. artiklen).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere