Google og Facebook vil forenkle datadeling på tværs af tjenester

Illustration: Ilona Baha/Bigstock
Sammen med Microsoft og Twitter vil de to giganter forenkle og beskytte dataoverførsel på tværs af apps igennem open source-projektet Data Transfer Project.

De fire tech-mastodonter Microsoft, Google, Facebook og Twitter vil søsætte et nyt open source projekt, der har til formål at forenkle og beskytte dataoverførsel på tværs af apps under overskriften Data Transfer Project (DTP).

Det skriver Dark Reading.

Initiativet vil opbygge værktøjer, som gør det muligt for brugerne at overføre personlige data direkte fra en tjeneste til en anden, så brugeren ikke behøver at downloade og gen-uploade data. I stedet kan brugerne overføre data fra et firma til et andet ved hjælp af en applikation.

Det især er vigtigt for personer med ringe internetforhold, mener standardiseringschef Craig Shank fra Microsoft:

»For folk med langsomme forbindelser eller forbindelser med lav båndbredde, vil portabilitet mellem tjenester være særligt vigtigt, hvor infrastruktur og omkostninger gør import og eksport af data til eller fra brugerens system upraktisk, hvis ikke helt umuligt,« skriver han i et blogindlæg.

Api'er mellem tjenester

De deltagende organisationer har skitseret deres planer om at sikre og beskytte brugernes data i en hvidbog om initiativet, som blandt andet beskriver brugerens og virksomhedernes forpligtigelser i forbindelse med beskyttelse af oplysninger.

Alle organisationer, der er involveret i DTP-projektet, skal skabe værktøjer, der kan konvertere data fra de enkelte tjenesters egne api'er til et sæt af standardiserede dataformater, som kan bruges af alle. Dette gør det muligt for brugerne at flytte data mellem de to tjenester ved hjælp af standardiseret infrastruktur og autentifikation. Foreløbig har Google oprettet adaptere til syv udbydere og fem slags brugerdata.

DTP består af tre dele. Den første del består i datamodeller, som er rammer for en fælles forståelse af, hvordan man overfører information. Datamodeller er grupperet i såkaldte vertikaler, som for eksempel fotos, e-mails, kontakter og musik.

Den anden del er firmaspecifikke adaptere til data og autentifikation. Dataadaptere består af kode, der oversætter en leverandørs api'er til datamodeller. Den tredje del håndterer baggrundsopgaver, så som kald mellem adaptere, sikker lagring af data, fejlhåndtering, notifikationer mv.

DTP er stadig under udvikling, og koden er ikke helt køreklar endnu, men man kan tage et kig på Github eller Docker-instanser, via projektets hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere