Google får fransk privacy-bøde på 1,1 millioner

En rekordstor bøde fra det franske datatilsyn på 1,1 million kroner er blot en ud af mange, som Google har fået i Europa. Google fortæller ikke brugerne godt nok, hvordan deres data bliver brugt, lyder kritikken.

Google er for alvor i regulatorisk modvind i Europa, efter at internetgiganten i 2012 valgte at slå alle tjenester sammen under én paraply og dele brugerdata mellem for eksempel Youtube og Gmail.

Efter en bøde på 6,7 millioner kroner fra de spanske myndigheder kort før jul, følger det franske datatilsyn CNIL nu trop med en bøde på 1,1 millioner kroner. Det skriver Wall Street Journal.

Læs også: Spanien idømmer Google millionbøde for ulovlig brug af private oplysninger

Bøden er den højest mulige for firmaer, der ikke tidligere er blevet dømt af CNIL og den største bøde i den franske datamyndigheds historie.

Problemet er, at Google ikke i tilstrækkelig grad fortæller brugerne, hvordan deres data bliver brugt, og til hvilke formål, skriver CNIL i en udmelding om afgørelsen.

Dermed får brugerne ikke gode nok muligheder for at gribe ind og protestere eller slette egne data, vurderer CNIL.

Googles brugerbetingelser og behandling af brugernes data er også ved at blive undersøgt i Holland, Italien, Tyskland og Storbritannien, mens Danmark ikke har en sag kørende.

Ud over sager om behandling af brugernes data har Google også et større juridisk slagsmål kørende om firmaets søgemaskine, som af konkurrenterne bliver beskyldt for at favorisere Googles egne tjenester og at høste data fra andre tjenester, for eksempel hotel-anmeldelser, uden tilladelse.

EU’s kommissær for konkurrenceforhold har gennem lang tid forhandlet med Google om et forlig, men foreløbigt uden resultat.

Læs også: EU afviser Google i forligssag

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
jesper høgh

Må indrømme at google privatlivsbeskyttelseproblemer drukner i alle de sager om NSA

Er det ikke to sider af samme sag?

Og Googles svinske indsamling af personoplysninger drukner vel ikke i omtalen af moderselskabets svinske opførsel.

Hvad der derimod drukner i omtalen af både NSA og Google, er en fokusering på alle de villige idioter, som forsyner disse kriminelle organisationer med data om deres egne kunder - og her taler jeg (nu igen) om alle GoogleAnatalytics pusherne, som jo i virkeligheden er totalt kolde i røven overfor at udlevere hvad som helst til hvem som helst, når det bare medfører, at man kan fremstå som kompetent, uden at være bare i nærheden af at være det.

Måske er oven i købet NSA den mindst usympatiske af ovennævnte aktører.

Værsgo' web developer wannabes, så kan der votes down.

  • 1
  • 0
Finn Christensen

De risikerer da at gå neden om og hjem med de vanvittige bøder....

Overhovedet ikke... har du helt glemt vores egen kære administration her i landet, de anvender da samme praktik.

I vores retsvæsenet får du dagbøder indtil du makker ret, eller skattefar m.fl. i nutid og fortid bruger en skønsmæssig ansættelse (stor) hvis man ikke selvangiver skat/moms/name it.

Beløbet bliver hver gang forhøjet indtil du makker ret!

Ganske tankevækkende bruger alle lyssky bander/den kriminelle verden helt nøjagtig den samme form for 'dummebøder'.

  • 0
  • 0
Rud W. Wichmann

"Googles brugerbetingelser og behandling af brugernes data er også ved at blive undersøgt i Holland, Italien, Tyskland og Storbritannien, mens Danmark ikke har en sag kørende."

Hvis man spørger vor statsminister får man vel det svar, at der efter hendes viden ikke er noget, der tyder på at Google udnytter Danske informationer forretningsmæssigt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere