Google får EU-høvl for at dele data mellem Youtube, Google+ og Gmail

16. oktober 2012 kl. 15:107
Googles deling af brugerdata mellem tjenester er en stor risiko for brugerne, mener EU-politikerne, som nu vil have Google til at ændre den nye privatlivspolitik, der blev indført i marts.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google deler oplysninger mellem Gmail, Youtube og Google+, og det er faldet EU-politikerne for brystet. De vil nu have Google til at ændre praksis, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Google indførte i marts en ny fælles privatlivspolitik på tværs af selskabets tjenester, som blandt andet gjorde det klart over brugerne, at Googles tjenester udveksler oplysninger. Det bruges blandt andet til at målrette reklamer på Googles søgemaskine.

»Det at kombinere personlige data på så stor en skala udgør en stor risiko for brugernes privatliv. Derfor bør Google ændre sin praksis, når selskabet kombinerer data på tværs af tjenester til dette formål,« skriver 24 medlemmer af EU's dataudvalg i et brev ifølge Reuters.

Brevet indeholder 12 konkrete ændringsforslag til Google, som blandt andet omfatter den måde, Google forklarer sin praksis på over for brugerne. Samtidig vil EU-politikerne have Google til at uddybe, hvordan brugernes personlige oplysninger bliver kombineret fra de forskellige tjenester.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
17. oktober 2012 kl. 23:32

Andre stor firmaer gøre det allerede microsoft (msn messeger, skydrive, skolelogin integrering, hotmail, live tjendster) samme facebook som også deler alle muligt data likes og mod betaling. Jeg har ikke i mod alle disse tjennester jeg siger det bare fordi google er ikk aline, som det lyder i eu's mening..

5
16. oktober 2012 kl. 19:52
  1. Jeg synes det er godt at Google bliver holdt i skak. Der er sikkert mange brugere der ikke forstår hvordan de bliver udnyttet. Oplysning er selvfølgelig fint. Men det gør ikke noget at Google bliver begrænset i hvor meget de kan udnytte folk.

  2. Hvem snakker om EU politikere? Nu er jeg ikke EU ekspert, men Reuters skriver at sagen er startet af det franske data tilsyn og underskrevet af 27 "data regulators" som jeg går udfra mener individuelle data tilsyn i de forskellige lande.

6
16. oktober 2012 kl. 20:45

</p>
<ol><li>
<p>Jeg synes det er godt at Google bliver holdt i skak.
Der er sikkert mange brugere der ikke forstår hvordan de bliver udnyttet. Oplysning er selvfølgelig fint.
Men det gør ikke noget at Google bliver begrænset i hvor meget de kan udnytte folk.</p>
</li>
<li>
<p>Hvem snakker om EU politikere? Nu er jeg ikke EU ekspert, men Reuters skriver at sagen er startet af det franske data tilsyn og underskrevet af 27 "data regulators" som jeg går udfra mener individuelle data tilsyn i de forskellige lande.

  1. Google har jo gjort det nemmere, ved i stedet for og skal læse en politik for hver side, så har de slået det sammen til 1 for alle sider.

  2. "Therefore, Google should modify its practices when combining data across services for these purposes," the letter said. It was signed by 24 of EU's 27 data regulators plus those of Croatia and Liechtenstein.

2
16. oktober 2012 kl. 17:36

Hvad har de kære EU-politikere nu fundet på igen? Først er de godt på vej med at gøre alt for at blødgøre privatlivspolitikken (fx. et hav af loggingkrav) og så brokker de sig over at en store virksomhed er ved at skabe et win-win-situation imellem sig selv og sine kunder. Kunden får et bedre og mere personlig produkt ud af at forskellige data bliver kombineret (fx det nye Google Now) plus at de fleste tjenester er fortsat gratis og til gengæld får Google bedre reklameindtægter gennem modrettet reklame, som enhver bruger selv kan vælge at ignorere/blokere for eller ej. I øvrigt kan jeg ikke fornemme nogen som helst brok fra samme sted over at organisationer som NSA og formentlig også PET støvsuger nettet for brugerdata uden at de fik lov af brugerne. Kan heller ikke se nogen brok over at jeg i skrivende stund bliver observeret af 11 trackingdimser på netop selve denne side.

1
16. oktober 2012 kl. 17:22

Så Google får høvl for at dele data imellem dele af deres egen virksomhed?

Hvis der var nogen der skulle være i tvivl om, hvad en EU-politikerne bruger sin tid og vores penge på, så ved vi da det nu...

4
16. oktober 2012 kl. 17:51

læste den godt nok den gang, den var ude og man kan heller ikke andet en og ryste på hoved... selvom EB er dårlig med deres kilder