Google efter Meltdown-patch: Ubetydelig indflydelse på performance

Hverken hos Google eller Amazon skulle der være et nævneværdigt performance-tab efter installation af en Meltdown-patch.

Der har været flere forlydender om tab i performance - alt efter arbejdsopgave - på helt op til 30 pct. som følge af en patch til Linux-kernen, der skal lukke ned for den alvorlige Meltdown-sårbarhed.

Linux-skaber Linus Torvalds har vurderet, at performancetabet kunne være omkring 5 procent.

Det eventuelle performance-tab afhænger under alle omstændigheder af brugsscenariet, som det har været fremme flere steder. Så mens en gennemsnitlig gamer måske ikke oplever den store forskel, så kan situationen være en ganske anden i store datacentre, som cloududbydere som Google og Amazon anvender, og hvor der er mange CPU'er.

Nu har Google patched, og virksomheden oplyser i et blogindlæg, som blandt andet det britiske teknologi-medie The Register har fået øje på, at performance-tabet er ubetydeligt.

»Der har været spekulationer om, at implementeringen af KPTI medfører betydelig performance-nedgang. Performance kan variere, da effekten af KPTI-afhjælpningen afhænger af antallet af systemopkald, der foretages af en applikation. På de fleste af vores workloads, herunder vores cloud-infrastruktur, ser vi ubetydelig påvirkning af performance.«

The Register har forsøgt at få Google til at sætte et tal på performance-tabet, men har i forbindelse med artiklen ikke fået svar.

Real-life data

Business Insider bemærker, at Googles observationer naturligvis skal ses i relation til virksomhedens specifikke setup. Altså Googles udgave af Linux etc. Men når det er sagt, så hæfter mediet sig ved, at Googles observationer bygger på et real-life-scenarie og data fra tunge tjenester som Gmail og Youtube. Altså modsat opstillede benchmark-tests.

Til Business Insider oplyser en talsperson fra Amazon, at virksomheden ikke forventer betydningsfuld påvirkning af performance i forhold til virksomhedens AWS-skytjeneste.

»Der kan vise sig at være tilfælde, der er workload- eller OS-specifikke, som vil opleve mere performance-påvirkning. I disse isolerede tilfælde vil vi arbejde sammen med kunder for at afbøde enhver påvirkning,« lyder det fra Amazon-talspersonen til Business Insider.

Følgende demonstration fra meltdownattack.com viser, hvordan Meltdown-sårbarheden kan udnyttes - her til at nappe et kodeord:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Hansen

Det er klart AWS/Azure/Google har travlt med at sige der ingen impact er, da de vil beskytte deres virksomhed (mod sagsanlæg) men hvis man ser på #meltdown på twitter, er det nu et noget andet billede der tegner sig med folk der poster performance grafer over deres reele performance tab.

Ikke 30% etc som er blevet spredt rundt, men ~10-15% alt efter workload.

Særligt hårdt ramt er nogle hyperconverged storage systemer, f.eks 600K iops hit på windows ret meget.. (~20%) sammenligned med før/efter patchen. (ikke at jeg ville drømme om at bruge windows til storage før heler :P).

Snakker udelukkende om server relateret workloads, ikke desktop/privat brug.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere